Resultaten 171 - 177 van 177 resultaten

 • Belastingaanslag

  Elk jaar in februari krijgt u de aanslag voor de gemeentelijke belastingen. Hierop staan de afvalstoffenheffing, onroerendezaakbelasting en de rioolheffing. Bent u eigenaar van een woning of bedrijfspand? Dan staat de WOZ-waarde ook op de aanslag.

 • Vergunning Alcoholwet

  Cafés, kantines, discotheken of slijterijen hebben een vergunning Alcoholwet nodig om alcoholhoudende dranken te schenken of verkopen. Deze vergunning is pand- en ondernemers gebonden. Dit betekent dat een vergunning nooit overgedragen kan worden aan een andere ondernemer. U vraagt minimaal 8 weken van tevoren aan.

 • Subsidie voor amateurkunst en cultuur

  Bent u vaak actief met een vereniging in bijvoorbeeld dans, muziek of toneel? Of organiseert u jaarlijks een culturele activiteit in onze gemeente? Misschien kunt u subsidie krijgen. Aanvragen kan één keer per jaar. Voor het jaar 2025 kan dit van 1 april tot 1 juli 2024.

 • Subsidie voor dorpshuizen

  Bestuurt u een dorpshuis in de gemeente Westerwolde? Vinden er activiteiten plaats die niet als doel hebben om winst te maken? Misschien kunt u in aanmerking komen voor een subsidie. Aanvragen kan één keer per jaar. Voor het jaar 2025 kan dit van 1 april tot 1 juli 2024.

 • Welzijn Westerwolde helpt

  Alles wordt duurder: brandstof, energie, boodschappen. Kunt u het niet meer betalen? Hier hoeft u zich niet voor te schamen. Stichting Welzijn Westerwolde kan u weer op weg helpen. Welzijn Westerwolde helpt ook bij allerlei andere zaken.

 • Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP)

  Een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) is een officiële verklaring waarop uw naam, geboortedatum, adres en woonplaats staan. U kunt dit digitaal aanvragen met uw DigiD. Het uittreksel wordt binnen 5 werkdagen thuisgestuurd.

 • Verzilverlening

  De verzilverlening is een lening van een hypotheek als er overwaarde is. U kunt de overwaarde dan gebruiken om uw woning te verbeteren, energiezuiniger of veiliger te maken. Bijvoorbeeld voor een traplift, herstel van een muur, isoleren van de vloer of zonnepanelen. Heeft u vanwege uw gezondheid moeite met zelfstandig wonen? Bel dan eerst met ons.