Resultaten 171 - 180 van 185 resultaten

  • Bijstand voor zelfstandigen (Bbz)

    Wanneer u als ondernemer in (tijdelijke) financiële problemen verkeert of noodzakelijke investeringen moet doen, neem dan zo snel mogelijk contact op met ROZ. Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor een krediet of inkomensaanvulling via de Bbz-regeling. Bbz staat voor 'Besluit bijstandverlening zelfstandigen' en is een financiële regeling vanuit de overheid. ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen) voert de Bbz-regeling uit voor de gemeente Hof van Twente.  

    Versoepelde Bbz-regeling: Verlengen of aanvragen

    Ondernemers kunnen vanaf 3 januari 2022 de versoepelde Bbz-regeling verlengen of aanvragen bij het ROZ. Alle informatie, het formulier voor verlenging of aanvraag vind je op de site van het ROZ: Bbz-versoepelde regeling - ROZ Groep.

  • Omgevingsvergunning - activiteit monumenten

    Wilt u werkzaamheden verrichten aan een rijks- of gemeentelijk monument, zoals onderhoud, restauratie of verbouw? Dan is een omgevingsvergunning voor de activiteit monument onderhouden, restaureren, veranderen of slopen vereist. Voor alle monumenten geldt dat zowel de buitenkant als het interieur is beschermd, tenzij anders is beschreven. In het monumentenregister van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed kunt alle rijksmonumenten in de gemeente Hof van Twente bekijken. De gemeentelijke monumenten in de gemeente Hof van Twente zijn te raadplegen in de lijst met gemeentelijke monumenten.

    Een omgevingsvergunning voor de activiteit "monumenten" vraagt u aan via het omgevingsloket en in ieder geval zijn de volgende gegevens vereist:

    • Plattegrond;
    • Geveltekeningen;
    • Doorsnedetekeningen;
    • Situatiefoto's;
    • Een bestek en/of werkomschrijving.

  • Omgevingsvergunning - activiteit bouwen

    Wanneer u wilt gaan bouwen of verbouwen heeft u meestal een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen nodig. Controleer op het omgevingsloket of u voor uw bouwwerkzaamheden een omgevingsvergunning nodig heeft. Voordat u een aanvraag indient adviseren wij u om vooroverleg te plegen met de gemeente. Een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen vraagt u aan via het omgevingsloket en in ieder geval zijn de volgende gegevens vereist:

    • tekeningen van de bestaande en nieuwe situatie;
    • doorsnedes;
    • kadastrale situatie;
    • kleurenfoto's;
    • rapporten.

  • Individuele inkomenstoeslag

    Bent u 21 jaar of ouder en heeft u 3 jaar (of langer) onafgebroken een inkomen op bijstandsniveau? Dan kunt u onder bepaalde voorwaarden individuele inkomenstoeslag krijgen. U kunt één keer per jaar een toeslag ontvangen. Heeft u eerder individuele inkomenstoeslag ontvangen? Dan moet de laatste aanvraag minstens 12 maanden geleden zijn voordat u een nieuwe aanvraag hiervoor kunt doen.  

    Heeft u eerder de individuele inkomenstoeslag ontvangen van de gemeente Hof van Twente? In de beschikking die u toen hierover hebt gehad vindt u de datum waarop u weer een nieuwe aanvraag kunt doen. 

  • Aanvraag tegemoetkoming peuteropvang

    Wordt uw kind binnenkort 2 jaar en wilt u uw kind gebruik laten maken van peuteropvang en valt u niet onder de Wet kinderopvang? Dan kunt u voor de kosten van peuteropvang een tegemoetkoming bij de gemeente aanvragen. De tegemoetkoming is inkomensafhankelijk en is gelijk aan de tegemoetkoming die ouders ontvangen die wel onder Wet kinderopvang vallen.

    Via de tabel op de website van de rijksoverheid Kinderopvangtoeslag | Rijksoverheid.nl kunt u zien welk percentage van de opvangkosten worden vergoed. De gemeente wil met de tegemoetkoming stimuleren dat alle kinderen kunnen spelen en zich kunnen ontwikkelen.

  • Welstand

    De gemeente Hof van Twente heeft een onafhankelijke welstandscommissie die haar adviseert over alle ingediende omgevingsvergunningen die te maken hebben met bouwen en verbouwen (uitgezonderd interne verbouwingen en tijdelijke bouwwerken). Er wordt op basis van het welstandsbeleid gekeken naar de zaken als de kwaliteit van een ontwerp, de gekozen materialen en hoe een gebouw eruitziet.

    Welstandscriteria

    De toetsingscriteria voor welstand zijn opgenomen in de gemeentelijke welstandsnota. Een van de belangrijkste criteria is dat het plan in zijn omgeving moet passen. De welstandsnota met kaarten kunt u hiernaast downloaden; de stukken zijn tevens beschikbaar in de centrale hal van het gemeentehuis.

    Welstandsvergadering

    Een afgevaardigde van de Welstandcommissie, ook wel een rayonarchitect genoemd, toetst uw bouwplan. U kunt in uw aanvraag omgevingsvergunning aangeven of u aanwezig wilt zijn bij de behandeling van uw aanvraag door de welstandscommissie. Dit overleg wordt iedere dinsdagmorgen gehouden. Als de rayonarchitect negatief adviseert of als de rayonarchitect geen uitspraak kan doen, wordt het plan in tweede instantie aan de gehele welstandscommissie voorgelegd.

    Plan van te voren bespreken

    Om te voorkomen dat u onverwacht met een negatief advies van de welstandscommissie wordt geconfronteerd, kunt u vooraf aan de rayonarchitect een oordeel over uw (bouw)plannen vragen. Hiervoor kunt u een afspraak maken via 0547 – 85 85 85. Een eventuele bijstelling van uw plannen is dan met minder kosten mogelijk. Als u een plan van te voren wilt bespreken met de welstandscommissie dan heeft u de volgende gegevens nodig:
    • tekening met gevelaanzichten van het plan;
    • kleurenfoto’s van de locatie en omgeving;
    • kleur en materialenstaat.

  • Milieupas

    De gemeente Hof van Twente heeft één milieupas waarmee diverse afvalzaken geregeld kunnen worden. Met deze milieupas kunt u de volgende zaken regelen: 

    • Toegang krijgen tot het milieupark Hof van Twente. 
    • Raadplegen hoe vaak de container aan de straat heeft gestaan c.q. de verzamelcontainer is ontgrendeld. Dit kunt u doen via www.twentemilieu.nl/inloggendiftar.
    • Indien u uw afval via een ondergrondse verzamelcontainer wilt afvoeren, dan kunt u deze container met de milieupas ontgrendelen. Let op: wilt u op deze manier uw afval afvoeren, dan dient u dit vooraf door te geven. 

    Milieupas

  • GGD Jeugdhulp

    Jeugd-ggz is geestelijke gezondheidszorg voor kinderen tot 18 jaar (en in bepaalde gevallen tot 23 jaar). Het gaat om kinderen die psychische problemen hebben waardoor ze zich minder goed kunnen ontwikkelen. Bijvoorbeeld door autisme, ADHD, dyslexie, verslaving of depressie. Jeugd-ggz is erop gericht de psychische problemen te verhelpen of om te voorkomen dat ze erger worden.

    De gemeente kan uw kind of u, als ouder/verzorger, verschillende soorten hulp geven. U kunt kiezen voor algemene ondersteuning. Hiervan kunt u direct gebruik maken. Klik hier om naar 'Ondersteuning' te gaan.

    Voor specifieke hulp moet u eerst een aanvraag jeugdhulp indienen. Op basis daarvan besluit de gemeente of u in aanmerking komt voor de specifieke hulp.

  • WOZ-beschikking

    De WOZ (Wet waardering onroerende zaken) regelt de waardering van alle onroerende zaken in Nederland. Heeft u een koopwoning of bedrijf? Dan staat op uw aanslagbiljet gemeentelijke belastingen de WOZ-waarde vermeld. Over de WOZ-waarde betaalt u een vastgesteld percentage Onroerende zaakbelasting (OZB). Uw onroerende zaakbelasting en WOZ-waarde kunt u via onderstaande knoppen online bekijken. 

    Deze video opent in een nieuw tabblad.

  • Bezwaar indienen gemeentebelastingen

    Bent u het niet eens met uw aanslag of beschikking? Dan kunt u binnen zes weken na de datum van verzending van het aanslagbiljet bezwaar indienen. Dit kunt u eenvoudig zelf regelen. Het maken van bezwaar door het inschakelen van commerciële bureaus die "gratis" voor u zouden procederen, kost veel gemeenschapsgeld. In de praktijk gebruiken deze bureaus de procedure voornamelijk voor eigen financieel gewin, waar we uiteindelijk allemaal aan meebetalen. Bekijk hiervoor een korte videoanimatie.

    Wij verzoeken u overigens voordat u bezwaar indient eerst contact met ons op te nemen om samen de gegevens door te nemen. Dit kan vaak al veel vragen oplossen. 

    Deze video opent in een nieuw tabblad.