Resultaten 181 - 187 van 187 resultaten

  • Gevonden/verloren voorwerpen

    Doe bij gemeente Borne aangifte over gevonden voorwerpen. U kunt het voorwerp bij de gemeente afgeven of thuis bewaren. Voorwerpen die minder waard zijn dan € 450,- bewaart de gemeente 3 maanden. Daarna worden ze verkocht, vernietigd of hergebruikt. Voorwerpen die meer waard zijn dan € 450,- bewaart de gemeente 1 jaar. Als er binnen 1 jaar geen eigenaar is gevonden, kan de vinder de eigenaar worden. U moet dan zelf binnen een maand het voorwerp ophalen. Onderstaande voorwerpen zijn gevonden en kunnen door de eigenaar opgehaald worden bij de receptie in het gemeentehuis. Vergeet niet uw legitimatiebewijs mee te nemen. Bij het ophalen tekent u een ontvangstbewijs. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Publiekszaken tel: 14074. Openingstijden van de receptie: maandag: 08.30 - 18.30 uur, dinsdag t/m donderdag: 8.30 - 17.00 uur en vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur.

  • Inpassing F35 Azelosestraat – Oonksweg

    Op maandag 19 juni zijn de werkzaamheden aan de verdere inpassing van de F35 gestart. De fietssnelweg F35 wordt verlengd vanaf de kruising Parallelweg/Azelosestraat, via de Molenstraat, de Bornerbroeksestraat, de Röringstraat en de Beerninksweg naar de Oonksweg. Het is het volgende stuk fietsverbinding. Het eerste gerealiseerde deel van de F35 in Borne, het deel van Hengelo tot het Bornse NS-station, wordt al veelvuldig gebruikt. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en duren naar verwachting tot en met maart 2024.

  • Duurzaam Wonen Lening

    Woont u in een eigen koopwoning? Dan kunt u tegen een aantrekkelijke rente geld lenen om uw woning toekomstbestendig te maken. Met deze Duurzaam Wonen Lening kunt u aanpassingen in uw woning betalen zodat u langer thuis kunt wonen. U mag de lening ook gebruiken om uw huis energiezuiniger te maken maar er moet minimaal 1 maatregel het doel hebben om uw huis toekomstbestendig te maken. Gemeente Borne wil zo positief bijdragen aan het verduurzamen en het levensloopbestendig maken van woningen. De eerste stap om de Duurzaam Wonen Lening aan te vragen doet u online bij de gemeente Borne. De gemeente beoordeelt of u lening kunt aanvragen. Kunt u een lening aanvragen dan ontvangt u een toewijzingsbrief waarmee u daarna de lening bij de Stichting Stimuleringsfonds Nederlandse gemeenten (Svn) kunt aanvragen.

  • Klacht indienen

    Klachtafhandeling is het in behandeling nemen van klachten over het gedrag van de gemeente. Wanneer men vindt dat men door iemand van de gemeente niet correct is behandeld, kan men een klacht indienen bij de gemeente. De klacht moet gericht zijn op het gedrag van de gemeente ten opzichte van een burger of een bedrijf. Vaak gaat het om klachten over niet behoorlijk gedrag, zoals niet reageren op brieven of het niet nakomen van afspraken of toezeggingen. De klacht moet gekoppeld zijn aan het gedrag van een persoon die bij de gemeente werkt. De klachtenregeling is niet bedoeld voor inhoudelijke aangelegenheden zoals gemeentelijke plannen, besluiten en het gemeentelijke beleid in het algemeen. Ook over besluiten van bestuursorganen kan niet worden geklaagd. Tegen deze besluiten staan de gebruikelijke rechtsmiddelen van bezwaar en beroep open. De klachtenregeling is evenmin bedoeld om te klagen over gemeentelijke heffingen en tarieven. Klachten die betrekking hebben op de openbare ruimte, bijvoorbeeld een kapotte lantaarnpaal of een losliggende stoeptegel, kunnen telefonisch worden gemeld bij Twente Milieu, telefoon (0900) 8520 111.

  • Subsidie afkoppelen regenwater

    Gemeente Borne wil inwoners stimuleren om regenwater bij de woning af te koppelen van het riool en stelt daarom een subsidie beschikbaar. Bij afkoppelen wordt schoon hemelwater en vuil afvalwater gescheiden. Daarmee verdwijnt het regenwater niet langer direct in het riool en wordt voorkomen dat het riool overstroomt en kan het schone regenwater hergebruikt worden. Regen is schoon water. Normaal gesproken gaat dit water via de regenpijp in de riolering om te worden gezuiverd. Dit is jammer omdat regenwater helemaal niet intensief gezuiverd hoeft te worden. Dit kan efficiënter. Op www.groenblauwtwente.nl leest u alles over hoe u regenwater in uw tuin kunt verwerken.

  • Damoclesbeleid 2022

    Op 18 oktober 2022 heeft het college het Damoclesbeleid 2022 vastgesteld. Het Damoclesbeleid 2022 vervangt het oude beleid uit 2014. Op basis van de Wet Damocles (artikel 13b Opiumwet) kan door de burgemeester een woning of winkel, café, loods, garagebox of bedrijfsruimte worden gesloten waarin drugs worden verhandeld of aanwezig zijn. Dit is mogelijk bij de vondst van harddrugs of softdrugs in een hoeveelheid die groter is dan wettelijk toegestaan. Het doel van artikel 13b Opiumwet is de preventie en beheersing van de uit drugsgebruik voortvloeiende risico’s voor de volksgezondheid en het voorkomen van de nadelige effecten van drugshandel voor de Bornse samenleving.

  • Reclameborden, driehoeksborden en spandoeken

    Een vergunning tijdelijke reclameborden geeft toestemming tot het aanbrengen van tijdelijke reclameborden of spandoeken op vaste locaties. Tijdelijke reclameborden worden meestal geplaatst om een evenement publiekelijk aan te kondigen. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan beurzen, shows, tentfeesten, straatmarkten en circussen. De vergunning tijdelijke reclameborden wordt verleend voor een periode van 10 dagen voorafgaand aan een evenement. Er mogen uitsluitend reclame en/of driehoeksborden worden geplaatst op de door de gemeente aangewezen locaties. Op grond van artikelen 2:10a lid 1 en 4:15 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) dient er voor het plaatsen van tijdelijke reclameborden en/of sandwichborden een vergunning aangevraagd te worden bij de gemeente.