Resultaten 11 - 20 van 252 resultaten

 • Reizen met kinderen

  Als u met uw kinderen naar het buitenland reist, hebben zij een eigen identiteitskaart of paspoort nodig. Het maakt niet uit hoe oud uw kind is.Nu een afspraak maken bij de gemeente

 • Gemeentegids

  Digitale gemeentegids In de digitale gemeentegids kunt u via de zoekmachine gemakkelijk de adresgegevens van de verenigingen, organisaties, stichtingen en instellingen in de gemeente opzoeken. Op de plattegrond kunt u meteen zien waar naar u op zoek bent.

 • Inschrijven voor een sociale huurwoning

  Als u op zoek bent naar een huurwoning, kunt u zich inschrijven als woningzoekende. U maakt dan kans op een sociale huurwoning. Deze woonruimte is vooral bedoeld voor mensen tot een bepaald inkomen. Als u meer verdient, komt u niet in aanmerking.

 • Logopedist op het CB (consultatiebureau)

  10 keer per jaar is er een inloopspreekuur logopedie op het consultatiebureau (CB) in de dorpskernen Mijdrecht, Vinkeveen en Abcoude. Alle kinderen in de leeftijd tot 4 jaar in de Gemeente de Ronde Venen kunnen hiervan gebruik maken. U kunt zonder afspraak naar het spreekuur komen. De logopedist heeft ongeveer 15 minuten tijd voor korte vragen.

 • Grafsteen plaatsen

  Bij het graf van een overledene mag u een aandenken plaatsen, bijvoorbeeld een grafsteen, gedenkplaat of graftuin. Voor het plaatsen van een gedenkteken heeft u een vergunning nodig. Voor het aanpassen van een gedenkteken heeft u een officiële toestemming nodig. Nu aanvraag doen voor een grafsteen plaatsen of aanpassen, zonder inloggen Nu een aanvraag doen voor een grafsteen plaatsen of aanpassen, met DigiD Nu een aanvraag doen voor een grafsteen plaatsen of aanpassen, met eHerkenning Soorten graven en onderhoud Lees meer over de verschillende soorten graven en het onderhoud.

 • Starten en vestigen

  Ondernemers die zich binnen De Ronde Venen willen vestigen, proberen wij als gemeente zo goed mogelijk te informeren en assisteren.

 • Klacht over aanbestedingsprocedures

  Het kan gebeuren dat u als ondernemer tijdens een aanbestedingsprocedure ontevreden bent over hoe u door de gemeente als aanbestedende partij in de aanbestedingsprocedure wordt behandeld. Dit kan leiden tot een klacht. Om klachtenafhandeling bij aanbestedingen zo laagdrempelig, gemakkelijk en efficiënt mogelijk te laten verlopen kunnen ondernemers hun klachten per mail indienen.

 • Jaarlijkse subsidie aanvragen

  Stichtingen, verenigingen en (onderwijs)instellingen in De Ronde Venen kunnen een jaarlijkse subsidie aanvragen voor activiteiten die aan positieve maatschappelijke effecten bijdragen. Het aanvragen van de jaarlijkse subsidie kan tot en met 30 september van het voorafgaande jaar. Nu jaarlijkse subsidie aanvragen

 • Pand tijdelijk verhuren

  Huis te koop? Dubbele woonlasten? Misschien is het tijdelijk verhuren van uw woning een oplossing. U kunt bij de gemeente een aanvraag doen voor verhuur onder de Leegstandwet. Op basis van deze vergunning kunt u uw woning tijdelijk verhuren zonder dat de huurder recht heeft op huurbescherming. Het grote voordeel hiervan is dat u de huur kunt opzeggen zodra u een koper voor de woning heeft gevonden. 

 • Optreden op straat

  Om als straatartiest op straat te mogen optreden heeft u toestemming nodig. Bijvoorbeeld voor een optreden als muzikant, mimespeler of goochelaar. Ook filmers, straatfotografen en gidsen moeten toestemming aanvragen. Nu straatartiesten ontheffing aanvragen via DigiD  Nu straatartiesten ontheffing aanvragen via eHerkenning