Resultaten 11 - 20 van 255 resultaten

  • Speelterreinen

    De gemeente biedt speelruimtes voor kinderen van alle leeftijden. Denk aan speeltoestellen en trapveldjes. Voor tieners zijn er hangplekken om elkaar te ontmoeten. Zo kunnen kinderen veilig spelen of samen zijn, zonder overlast te veroorzaken. Speelterreinen en -toestellen van de gemeente worden regelmatig gecontroleerd. Elk jaar gaat een onafhankelijke inspecteur langs elk speelterrein van de gemeente. De gemeente doet ook zelf inspecties. Is er toch iets mis met een speelterrein van de gemeente? Geef het dan door. Aan de hand van uw melding kan de gemeente een reparatie uitvoeren. Ook kan de gemeente jeugd- en jongerenwerk inschakelen. Let op; een speelterrein is verboden voor honden. Het is niet toegestaan er uw hond op uit te laten.  De gemeente is niet verantwoordelijk voor speelplaatsen en speeltoestellen van anderen. Bijvoorbeeld als mensen hun trampoline in de gemeentelijke speeltuin zetten. Een onderneming met een speelplaats moet die op eigen grond plaatsen en hem ’s nachts afsluiten.

  • Festiviteit horeca organiseren

    Een openbare inrichting mag een vast aantal keren per jaar, binnen en buiten de inrichting, een feest of evenement organiseren. Denk bijvoorbeeld aan live muziek in een bar. U mag dan meer geluid maken dan normaal.  Nu een melding incidentele festiviteit aanvragen via DigiD  Nu een melding incidentele festiviteit aanvragen via eHerkenning 

  • Alarm bij gevaar

    Bij gevaar in uw buurt wordt u gewaarschuwd door de politie of brandweer. Zij rijden bijvoorbeeld rond in geluidswagens en roepen om welk gevaar er dreigt. De politie en de brandweer kunnen bij u aanbellen. U hoort van hen wat er aan de hand is en wat u moet doen. U kunt ook een melding op uw mobiele telefoon krijgen van NL-Alert. De overheid verstuurt 2 keer per jaar een controlebericht. Bij groter gevaar hoort u de sirenes van het luchtalarm en krijgt u een melding van NL-Alert op uw mobiele telefoon. Ga het dichtstbijzijnde gebouw binnen of laat anderen bij u binnen. Sluit deuren en ramen. Zet de radio of tv aan. Kijk in de melding die u van NL-Alert ontvangen heeft en op Crisis.nl. Zo weet u wat er aan de hand is en wat u moet doen. Wacht daarop. Blijf binnen! Iedere eerste maandag van de maand om 12:00 uur wordt in het hele land het luchtalarm getest. U hoeft dan niets te doen. Op Crisis.nl vindt u ook een lijst van spullen die u in huis zou moeten hebben bij een ramp.

  • Rioolaansluiting aanvragen

    De meeste gebouwen in de gemeente zijn aangesloten op het riool. De gemeente: onderhoudt het riool en legt het aan. zorgt voor de aansluiting van gebouwen op het riool. De gemeente verzorgt uw aansluiting tot aan uw eigen terrein. Vanaf daar moet u er zelf voor zorgen.Ook de vervanging van riolering in gemeentegrond, moet u aanvragen. Uw riolering moet aan diverse eisen voldoen voordat de gemeente uw riolering aansluit. U kunt een rioolaansluiting aanvragen via DigiD (particulieren) of via eHerkenning (bedrijven). Nu een rioolaansluiting aanvragen Nu een rioolaansluiting aanvragen 

  • eHerkenning aanvragen

    EHerkenning is een digitale handtekening voor bedrijven en organisaties. U kunt e-herkenning vergelijken met DigiD. Met eHerkenning kunt u namens een bedrijf of organisatie bijvoorbeeld een subsidie, vergunning, ontheffing of wijziging aanvragen. EHerkenning wordt in 5 verschillende betrouwbaarheidsniveaus aangeboden. Voor een aanvraag bij de gemeente heeft u eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau 2 nodig. Een account van eHerkenning schaft u aan via één van de erkende leveranciers. Het overzicht van leveranciers vindt u op de website van eHerkenning. Aan het gebruik van eHerkenning zijn kosten verbonden.

  • Gebouw of grond met voorkeursrecht verkopen

    Soms heeft de gemeente voorkeursrecht op een huis of een stuk grond. U moet uw huis of grond dan aan de gemeente aanbieden. Dit betekent dat de gemeente voorrang heeft om dit te kopen. De gemeente krijgt voorkeursrecht op gebouwen en grond waarvoor een nieuwe bestemming is vastgelegd. U kunt de gemeente vragen om uw eigendom toch niet te kopen. Bijvoorbeeld als de rechtsvorm van uw bedrijf verandert van VOF naar BV. Of als u al eerder heeft afgesproken het te ruilen of te schenken. Is uw bedrijf of onderneming onderdeel van uw grond of gebouw? Dan mag u eisen dat de gemeente hiermee rekening houdt bij de verkoop.

  • Waarmerken kopie

    U kunt de gemeente vragen een kopie van een document te waarmerken. Dat betekent dat in de kopie precies hetzelfde staat als in het origineel.  De gemeente waarmerkt geen diploma's.

  • Vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort aanvragen of verlengen

    U gebruikt een paspoort om te laten zien wie u bent. Met dit paspoort kunt u ook naar het buitenland reizen. Het vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort is in alle landen geldig, behalve in uw land van herkomst. Voor sommige landen heeft u ook een visum nodig. Kinderen hebben een eigen paspoort nodig. Kinderen vanaf 14 jaar moeten zich in Nederland kunnen identificeren. Een vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort is maximaal 5 jaar geldig. Dit hangt af van de duur van uw verblijfsvergunning.

  • Kansen voor alle Kinderen

    Een fiets om naar school te fietsen of een laptop om huiswerk te maken. Helaas kunnen ouders dat niet altijd voor hun kinderen betalen. Dan helpt Kansen voor alle Kinderen. U als professional hebt een goede kijk op de situatie in de gezinnen. En weet als geen ander wat het kind nodig heeft om mee te doen. Bent u van mening dat een gezin aanspraak dient te maken op het budget? Dan kunt u hieronder een verzoek indienen. Professionals kunnen deze maatwerkvoorziening inzetten als een kind niet mee kan doen met de andere kinderen. U als professional hebt een goede kijk op de situatie in de gezinnen. En weet als geen ander wat het kind nodig heeft om mee te doen. Het is niet een maatwerkvoorziening die iedereen zelf kan aanvragen, alleen professionals kunnen een aanvraag doen met onderbouwing door onderstaande voorwaarden toe te passen. Nu een aanvraag kansen voor alle kinderen doen  Nu een aanvraag kansen voor alle kinderen doen

  • Gevaarlijke stoffen vervoeren

    Gevaarlijke stoffen mag u alleen vervoeren op aangewezen transportwegen in de gemeente. Zo gaat het vervoer zo min mogelijk door bewoond gebied. Hier ziet u de voor onze gemeente aangewezen route gevaarlijke stoffen.