Resultaten 11 - 20 van 105 resultaten

  • Gemeentearchief

    Het gemeentearchief bewaart allerlei geschreven stukken, kaarten, foto's en krantenknipsels. In het gemeentearchief kunt u informatie vinden over: de geschiedenis van uw familie (stamboomonderzoek) een woonhuis of bedrijf een buurt of wijk de gemeente zelf Streekarchief Midden-Holland Streekarchief Midden-Holland is dé plek om op zoek te gaan naar historische informatie over de gemeenten Gouda, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas. Klein Amerika 202806 CA GoudaTelefoon: (0182) 52 18 21E-mail: info@samh.nl Website: samh.nl

  • Briefadres

    Als u in Nederland woont en dakloos bent of in een instelling verblijft, heeft u geen woonadres om u in te schrijven. U kunt dan met de gemeente waar u woont overleggen hoe u zich tijdelijk kunt inschrijven in de BRP (Basisregistratie Personen). Dit heet een briefadres. Op dit adres ontvangt u dan voortaan uw post. U vraagt dit briefadres aan bij de gemeente. Maak een afspraak Een briefadres aanvragen kan niet online. Voor het aanvragen heeft u een persoonlijke afspraak nodig. Bel voor een afspraak met telefoonnummer 14 0182.

  • Kind erkennen ná de geboorte

    Als u uw kind erkent, wordt u juridisch ouder. Dit betekent dat u dan de wettelijke ouder van uw kind bent. Dit hoeft niet altijd de biologische ouder te zijn. Als juridisch ouder hebt u rechten en plichten. Zo hebt u er recht op om uw kind te zien en bent u verplicht om voor het kind te zorgen.  Erkenning doet u bij de burgerlijke stand van de gemeente of via een notaris. Erkenning niet nodig U hoeft uw kind niet te erkennen als u automatisch juridisch ouder bent. Dit is zo als: u de biologische moeder bent u getrouwd bent met de moeder u een geregistreerd partnerschap hebt met de moeder Let op! Als duomoeder moet u wel de verklaring ‘donor onbekend’ meenemen bij de geboorteaangifte. Als u dit niet doet, kunt u uw kind alsnog erkennen en juridisch ouder worden. Afspraak maken

  • Begraafplaatsen

    De gemeente Krimpenerwaard heeft elf gemeentelijke begraafplaatsen waar nu begraven wordt:  Ammerstol, Achterweg 2 Bergambacht, Dijklaan 97 Berkenwoude, Westeinde 3a Gouderak, Poten 1 (alleen bijzettingen) Haastrecht, Provincialeweg Oost 82 Krimpen a/d Lek, Molenweg 2 Lekkerkerk, Tiendweg-Oost 1a/Opperduit Ouderkerk aan den IJssel, IJsseldijk-noord 12 (alleen bijzettingen) Ouderkerk aan den IJssel, Lageweg 39 b Schoonhoven, Wal 5 Stolwijk, Hoflaan 9 Gesloten begraafplaatsen Er zijn vijf gesloten begraafplaatsen waar geen nieuwe graven meer zijn: Ammerstol, Kerkplein 4 Berkenwoude, Dorpsstraat 16-20 Krimpen a/d Lek, Middelland Ouderkerk aan den IJssel, IJsseldijk Noord 67 Lekkerkerk, Kerkweg (Joods) Kerkelijke begraafplaatsen In de Krimpenerwaard zijn ook een paar kerkelijke begraafplaatsen. De gemeente beheert deze begraafplaatsen niet. U kunt bij het kerkgenootschap van de begraafplaats om meer informatie vragen.

  • Kind erkennen vóór de geboorte

    Als u uw kind erkent, wordt u juridisch ouder. Dit betekent dat u dan de wettelijke ouder van uw kind bent. Dit hoeft niet altijd de biologische ouder te zijn. Als juridisch ouder hebt u rechten en plichten. Zo hebt u er recht op om uw kind te zien en bent u verplicht om voor het kind te zorgen.  Erkenning doet u bij de burgerlijke stand van de gemeente of via een notaris. U kunt dit al doen voordat uw kind is geboren. Erkenning niet nodig U hoeft uw kind niet te erkennen als u automatisch juridisch ouder bent. Dit is zo als: u de biologische moeder bent; u getrouwd bent met de moeder; u een geregistreerd partnerschap hebt met de moeder. Let op! Als duomoeder moet u wel de verklaring ‘donor onbekend’ meenemen bij de geboorteaangifte. Als u dit niet doet, kunt u uw kind alsnog erkennen en juridisch ouder worden. Afspraak maken

  • Rijbewijs omwisselen

    Er zijn twee rijbewijzen die u om kunt wisselen, namelijk een buitenlands rijbewijs of een militair rijbewijs. Voor het omwisselen van uw rijbewijs maakt u een afspraak. Zonder afspraak kunnen wij u niet helpen. Afspraak maken Buitenlands rijbewijs U kunt uw buitenlands rijbewijs in bepaalde gevallen omwisselen voor een Nederlands rijbewijs. Bekijk hiervoor de voorwaarden op de website van de Rijksoverheid. Na uw afspraak bij de gemeente sturen wij uw aanvraag naar de RDW. Zij behandelen uw verzoek. Heeft u een Europees rijbewijs? Dan krijgt u meestal binnen 10 werkdagen een brief, waarin staat wanneer u uw Nederlandse rijbewijs bij de gemeente kunt afhalen. In andere gevallen kan het soms een paar weken duren. Militair rijbewijs Met een militair rijbewijs mag u niet deelnemen aan het normale verkeer. Wel kunt u hiermee een burgerrijbewijs aanvragen in de gemeente waar u staat ingeschreven. Uw militair rijbewijs mag maximaal 3 jaar oud zijn. Voor het omwisselen van uw rijbewijs vraagt u eerst een verklaring van geschiktheid aan bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Dit kunt u op 2 manieren doen: U vult de verklaring online in. Hiervoor logt u in op Mijn CBR met uw DigiD. U haalt de verklaring op bij de gemeente en vult die in. De ingevulde verklaring stuurt u naar het CBR, met een kopie van uw geldige paspoort of identiteitskaart. U krijgt de verklaring van geschiktheid een paar weken later in de brievenbus. Heeft u de verklaring ontvangen? Dan maakt u een afspraak bij de gemeente om uw militair rijbewijs om te wisselen voor een gewoon rijbewijs.

  • Handtekening legaliseren

    Als u moet bewijzen dat uw handtekening op een document echt van u is, kunt u uw handtekening laten legaliseren. Dit kunt u regelen bij de gemeente. De gemeente verklaart dan dat de handtekening echt is. Het legaliseren van een handtekening is vaak nodig: op documenten die naar het buitenland moeten worden gestuurd als u ergens uw toestemming voor geeft bijvoorbeeld als u garant staat voor familie of vrienden uit het buitenland als u een erfenis in het buitenland wilt regelen Afspraak maken

  • Uitkering voor oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte zelfstandigen (IOAZ)

    De IOAZ-uitkering is voor ouderen die stoppen als zelfstandig ondernemer omdat de inkomsten uit het bedrijf niet voldoende zijn.

  • Bijstand voor zelfstandigen

    Als zelfstandige ontvangt u onder bepaalde voorwaarden een bijstandsuitkering. Bijstand voor zelfstandigen is er voor ondernemers die een nieuw bedrijf starten of als uw bedrijf (tijdelijke) financiële problemen heeft.

  • Inburgeren

    Als u in Nederland komt wonen, is het belangrijk dat u de Nederlandse taal leert. Het is ook belangrijk dat u leert hoe Nederlanders wonen en werken. Dit noemen we inburgeren. Op inburgeren.nl vindt u meer informatie over inburgeren en wat dat precies inhoudt. U bent ingeburgerd als u het inburgeringsexamen heeft gehaald. Op de website van DUO leest u meer over het inburgeringsexamen.