Resultaten 211 - 220 van 232 resultaten

 • Identiteitskaart

  Een identiteitskaart is een geldig legitimatiebewijs in Nederland en bijna alle landen in Europa. Het aanvragen en afhalen van een identiteitskaart moet u altijd zelf doen, dat geldt ook voor kinderen. Een identiteitskaart voor volwassenen is 10 jaar geldig en kost € 74,00.

 • Begeleiding in het openbaar vervoer

  Is alleen reizen met het openbaar vervoer niet mogelijk? Neem dan gratis een begeleider mee. U koopt zelf een kaartje en op vertoon van een OV-begeleiderskaart reist uw begeleider gratis mee. De OV-begeleiderskaart is geldig voor de bus en trein.

 • Opvang nieuwkomers in Rheden

  In onze gemeente willen we dat nieuwkomers meetellen en meedoen. We dragen als gemeente bij aan de opvang van vluchtelingen en aan de huisvesting voor statushouders. De ambitie is om vluchtelingen veilige en prettige opvang te bieden, die toekomstbestendig is en waarbij zij gelijke kansen krijgen.

 • Ik heb te weinig geld voor mijn kinderen

  Elk kind moet mee kunnen doen aan leuke en belangrijke dingen zoals sporten bij een sportclub, op muziekles of mee op schoolreisje met de klas. De kosten hiervoor zijn niet voor elke ouder eenvoudig op te brengen. Daarom hebben we het kindpakket.

 • Programma en locaties

  In het centrum van Velp, Rozendaal en Rheden is er tijdens het NK van alles te doen. U ziet de renners van dichtbij in actie, en u vindt er volop fietsactiviteiten, een hapje/drankje bij de lokale horeca en gezelligheid.

 • Rolstoel of scootmobiel

  Kunt u zich vanwege een ziekte of beperking niet goed verplaatsen. Een rolstoel of scootmobiel kan een oplossing zijn. Als u langer dan 6 maanden een rolstoel of scootmobiel nodig heeft, valt het gebruik misschien onder de Wmo.

 • Ik heb mijn verblijfsvergunning voor 1 januari 2022 gekregen

  Als u een asielstatus heeft ontvangen en woonachtig bent in de gemeente Rheden, heeft u vanuit de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) informatie gekregen over uw inburgeringsplicht. Dit betekent dat u binnen een bepaalde termijn moet voldoen aan uw inburgeringsplicht door de Nederlandse taal te leren en examens te halen

 • Recycleplein, milieustraat, afvalbrengstation

  Grof huishoudelijk afval kunt u wegbrengen naar het Recycleplein aan de Parallelweg Den Helder 4 in Doesburg. Het Recycleplein bestaat uit een gratis en een betaald deel. Op het betaalde deel rijdt u bij aankomst en vertrek over een weegbrug. Zo wordt de hoeveelheid die u brengt precies gewogen. Er wordt afgerekend per 10 kilo.

 • Ik kom onverwacht voor bijzondere kosten te staan

  Bijzondere bijstand is geld van de gemeente voor extra en bijzondere kosten. Dat zijn kosten die de meeste mensen niet maken. U krijgt alleen bijzondere bijstand als u de kosten niet zelf kunt betalen en als ze echt noodzakelijk zijn. U móét ze dus maken, het kan niet anders.

 • Side-events in Velp, Rozendaal en Rheden

  Naast de wedstrijd is er van alles te beleven aan het parkoers. Ook in de weken rondom het NK vinden side-events plaats.