Resultaten 21 - 30 van 193 resultaten

  • Verhaal van bijstand

    In sommige gevallen kan de gemeente de uitkering die aan u is betaald, ook van een ander terugvragen. Dit heet ‘verhaal van bijstand’. Voor informatie hierover kunt u telefonisch contact opnemen met het Breed Sociaal Loket.

  • Milieustraten (Afvalinzamelstations)

    Een milieustraat is een plek waar u uw afval naartoe kunt brengen. Milieustraten, in onze gemeente ook wel afvalinzamelstations genoemd, zijn bedoeld voor afval dat u moet scheiden en dat de gemeente niet bij u ophaalt. Zoals elektrische apparaten, grofvuil, bouw- en sloopafval en klein chemisch afval.

  • Loonkostensubsidie

    Neemt u als werkgever een medewerker met een arbeidsbeperking in dienst? Dan kunt u mogelijk aanspraak maken op loonkostensubsidie (LKS). Als werkgever betaalt u dan alleen voor iemands ‘loonwaarde’. De loonwaarde is de daadwerkelijke arbeidsproductiviteit (uitgedrukt in een percentage) van het werk dat een medewerker kan verrichten. Met onderstaand formulier vraagt u als werkgever loonkostensubsidie aan voor een medewerker die u in dienst wilt nemen. Het gaat om een medewerker die (waarschijnlijk) niet in staat is om het wettelijk minimumloon te verdienen.

  • Attestatie de vita

    Een attestatie de vita is een internationaal bewijs dat u in leven bent. Een attestatie de vita is in het Nederlands en in het Frans en kunt u alléén persoonlijk aan de balie aanvragen. Maak hiervoor een afspraak.

  • Naamswijziging voornaam

    U kunt de rechter vragen om uw voornaam te wijzigen. U hebt een advocaat nodig om deze aanvraag in te dienen.

  • Vakantie melden

    Wilt u gedurende de periode waarin u een uitkering ontvangt buiten de gemeente verblijven? Voor vakantie of een andere reden. Dan moet u dat vooraf en tijdig schriftelijk aan ons doorgeven. 1. Verblijf in het buitenland U vraagt voordat u naar het buitenland gaat toestemming om naar het buitenland te gaan. Met nadruk wordt u erop gewezen dat u niet weg kunt gaan voordat u de beslissing op uw verzoek heeft ontvangen. Deze beslissing wordt u schriftelijk medegedeeld. 2. Verblijf in Nederland buiten de gemeente Edam-Volendam Als u voor een lange tijd in een andere gemeente verblijft, bijvoorbeeld voor vakantie of een andere reden, verandert uw woonadres (domicilie). Hierdoor heeft u geen recht meer op een bijstandsuitkering. 'Nederland' wordt in het kader van de Participatiewet, IOAW, IOAZ en Bbz opgevat als het grondgebied in Europa. Een verblijf op de overzeese gebieden geldt dus als een verblijf buiten Nederland. Als uw verblijf buiten de gemeente uw re-integratietraject echt belemmert, is het mogelijk dat u een maatregel krijgt als u toch gaat. Dit vanwege het belemmeren van de voortgang van het traject. 

  • Elektrische laadpaal aanvragen

    Heeft u een elektrische auto, maar geen plek om op eigen grond te parkeren? Dan kunt u een aanvraag doen voor het plaatsen van een laadpaal in de openbare ruimte.

  • Burgerinitiatief

    Met het burgerinitiatief geeft de raad u de mogelijkheid om direct invloed uit te oefenen op de politieke agenda. Onze inwoners van zestien jaar en ouder hebben de mogelijkheid om zelf onderwerpen en voorstellen op de vergaderagenda van de gemeenteraad te plaatsen. U kunt hieronder een burgerinitiatief indienen.

  • Rioolverstopping

    Kijk bij een verstopt riool goed waar de verstopping zit. Gaat het om de afvoer van regenwater in uw straat of het vuilwaterriool buiten de erfgrens? En zit de verstopping dus in gemeentegrond? Meld het direct bij ons via onze meldingenapp of het onderstaande formulieren. U kunt ons ook bellen op (0299) 398 398. Wij herstellen de verstopping. U betaalt niets. Bij huurwoningen heeft vaak de huurstichting/woningbouwvereniging een eigen aannemer om riolen te reinigen.

  • Stamboomonderzoek

    Voor stamboomonderzoek (genealogie) is informatie verkrijgbaar bij het Waterlands Archief. Zij beheren de archieven (en ook de Burgerlijke Stand-akten) van de gemeente Edam-Volendam. De meeste bronnen voor stamboomonderzoek zijn in kopievorm beschikbaar, meestal micro-fiches. Bezoekers kunnen die fiches zelfstandig raadplegen als de archivaris aanwezig is. Deze registers worden beheerd door de streekarchivaris.