Resultaten 54641 - 54650 van 54673 resultaten

  • Persoonsgebonden budget (pgb) voor Wmo-ondersteuning

    Als u hulp of ondersteuning nodig hebt dan kunt u er voor kiezen of de gemeente deze hulp voor u regelt of dat u dit zelf inkoopt met een persoonsgebonden budget (pgb). Een pgb is een geldbedrag waarmee u zelf hulp, ondersteuning of een hulpmiddel kunt inkopen. U kunt Pgb aanvragen voor bijvoorbeeld: hulp in de huishouding begeleiding in het dagelijkse leven dagbesteding of logeeropvang woningaanpassingen een rolstoel of scootmobiel U vraagt een persoonsgebonden budget aan via Tom in de buurt. Zie Aanvraag.

  • Josephwijk

    De gemeente Roosendaal werkt samen met woningcorporatie Alwel aan de herinrichting van de Josephwijk.

  • Gezondheidsverklaring

    Bent u gezond genoeg om een rijbewijs te halen of uw rijbewijs te verlengen? Dit beoordeelt het CBR met de Gezondheidsverklaring. De Gezondheidsverklaring is een formulier met vragen over uw gezondheid. Gezondheidsverklaring invullen op Mijn CBR Heeft u een gezondheidsverklaring nodig omdat uw rijbewijs verloopt op of na uw 75e verjaardag dan kunt u de Gezondheidsverklaring 75+ aanvragen bij de gemeente. Wij sturen de Gezondheidsverklaring 75+ binnen 2 werkdagen op. Of u vraagt de Gezondheidsverklaring 75+ persoonlijk aan op het gemeentehuis. Hiervoor moet u een afspraak maken. U krijgt de Gezondheidsverklaring direct mee. In alle overige gevallen dient u uw aanvraag bij het CBR in te dienen. Wanneer nodig? U heeft een Gezondheidsverklaring nodig in de volgende gevallen: bij de aanvraag van uw eerste rijbewijs of als u uw rijbewijs met een nieuwe categorie uitbreidt. als uw rijbewijs verloopt op of na uw 75e verjaardag. bij het aanvragen of verlengen van een rijbewijs voor vrachtwagen of bus (C1, C, C1E, CE, D1, D, D1E of DE). bij het verlengen van een rijbewijs met een beperkte geldigheidsduur vanwege uw medische situatie. Als u zelf twijfelt over uw rijgeschiktheid kunt u het CBR vragen om een beoordeling. Dan weet u zeker of u wel of niet veilig de weg op kunt. Het CBR neemt dan een bindend besluit dat gevolgen heeft voor de geldigheid van uw rijbewijs. Controleer op CBR.nl/uw situatie of u een gezondheidsverklaring moet invullen.

  • Evenement organiseren

    U hebt een vergunning nodig als u een groot evenement wil organiseren.

  • Boom kappen

    Een boom op eigen grond mag u meestal kappen zonder vergunning. Voor een dikke boom heeft u misschien wel een vergunning nodig.

  • Melding openbare ruimte

    In een Melding Openbare Ruimte kan worden aangegeven of iets vies of kapot is of ontevreden over onderhoud van de buitenruimte.

  • Afschrift akte burgerlijke stand

    De gemeente legt belangrijke gebeurtenissen in uw leven vast in een akte. U kunt van een akte een (internationaal) afschrift aanvragen.

  • Trouwen

    Jullie willen trouwen? Gefeliciteerd! Lees verder voor alle informatie.

  • Roerende zaakbelasting (RZB)

    Roerende zaakbelasting (RZB) is een gemeentelijke belasting op roerende woon- en bedrijfsruimten. Voorbeelden hiervan zijn woonschepen.

  • Melding doen

    Valt je iets bijzonders op rond of in het water? En wil je dit doorgeven aan het waterschap?