Resultaten 51 - 60 van 79 resultaten

  • Maaien

    Delfland heeft veel taken op en rond het water zodat gemalen het regenwater snel kunnen afvoeren. Zoals maaien en het riet, waterplanten, takken, afval en andere materialen verwijderen die de doorstroming van een watergang kunnen belemmeren. Welke watergangen Delfland onderhoud zie je op de Legger, links op deze pagina.

  • Vermeende illegale activiteiten

    Illegale activiteiten zoals het lozen van gevaarlijke stoffen of het graven in een kering, zijn voor Delfland belangrijk om te weten. Als je iets ziet dat niet in orde lijkt op of langs het water, meld dit direct aan ons. Tijdens werkdagen tussen 08.00 uur en op 17.00 uur zijn wij bereikbaar op (015) 260 81 08.

  • Laag water

    Een sloot die (bijna) droog staat is niet goed voor de waternatuur. De droogte kan veroorzaakt zijn door een storing aan het gemaal of waterinlaat, een kapotte stuw of bijvoorbeeld vuil in de sloot. Bij een melding van een droge sloot doet Delfland onderzoek naar de oorzaak hiervan en lost dit graag zo snel mogelijk op.

  • Wet op openbaarheid

    Openheid en transparantie zijn essentieel voor het vertrouwen tussen samenleving en overheid. De Wet open overheid (Woo) regelt het recht voor iedereen op informatie over alles wat de overheid doet. Iedereen die informatie van of over Delfland wil, kan dit opvragen

  • Zwerfafval op en rond water

    In en rond het water is vaak afval te vinden. Zwerfafval op land en in water heeft negatieve gevolgen voor de leefbaarheid en het milieu.Je kan ook een bijdrage leveren aan het voorkomen van zwerfafval. Gooi afval, ook kleine dingen zoals kauwgom, sigarettenpeuken of tissues, altijd in een openbare vuilnisbak. Of neem afval als flesjes mee naar huis en lever het daarna gescheiden in, zodat het gerecycled kan worden.

  • Zwemwater

    In de regio van Delfland kun je zwemmen op twaalf locaties.Op deze locaties onderzoekt Delfland van 1 mei tot 1 oktober de kwaliteit van het zwemwater. Als de waterkwaliteit niet goed is om te zwemmen, worden er borden geplaatst. Zwemmen op andere plekken dan de twaalf locaties wordt afgeraden. Zwemmen in open water kan gevaarlijk zijn voor je gezondheid.

  • Kaarten

    Op de website van Delfland staan meerdere kaarten. Er zijn kaarten per thema, losse kaarten en storymaps te vinden. Voorbeelden hiervan zijn baggerkaarten, de vaarkaart, een monumentenkaart, een kaart over droogte-inspectie en peilkaarten . Ook staat er een kaart met interessante plekken, objectinformatie, cijfers en feiten binnen het gebied van Delfland.

  • Melden onderhoud

    Goed onderhoud zorgt ervoor dat watergangen (zoals rivieren, sloten en vaarten) voldoende water kunnen blijven aan- en afvoeren. Soorten onderhoud zijn:Maaien: dit is gewoon onderhoud en dat doen we twee keer per jaar.Baggeren: dit is buitengewoon onderhoud en doen we één keer keer in acht jaar.Snoeien: bomen, takken en planten die over of boven het water hangen moeten worden gesnoeid. Dat doen we zo vaak als nodig.

  • Stankoverlast groengas installatie

    Op de afvalwaterzuiveringen De Groote Lucht (Vlaardingen), Harnaschpolder (Den Hoorn) en Houtrust (Den Haag) staan groengasinstallaties. Na het schoonmaken van rioolwater blijft zuiveringsslib over. Dit slib wordt vergist. Aan het eind van het proces is er groen gas. Hiermee levert Delfland een bijdrage aan de transitie om van fossiele brandstoffen af te komen en aan de circulaire economie.

  • Kopen of huren eigendom Delfland

    Delfland heeft veel kadastrale percelen en vastgoed in eigendom. Veel van deze percelen en vastgoed hebben een waterstaatskundige functie. Om deze reden zijn deze percelen en vastgoed zeer belangrijk voor de uitvoering van de wettelijke taken van Delfland. Percelen en vastgoed die die geen rol spelen in de waterbeheertaak van Delfland kunnen verkocht of gehuurd worden.