Resultaten 851 - 860 van 877 resultaten

  • Groningen Schoon Dankzij Mij

    Groningen Schoon Dankzij Mij faciliteert het hele jaar acties en activiteiten van bewoners, scholen, verenigingen en organisaties, voor het belang van schone woon- en leefomgevingen. Ook initieert Groningen Schoon Dankzij Mij opruimacties waar iedereen aan kan deelnemen.

  • Projecten Gronings Provinciaal Beweegakkoord 2024

    Bent u een partner van het Gronings Provinciaal Beweegakkoord en hebt u een project dat voortkomt uit dit akkoord en bijdraagt aan een actieve en gezonde leefstijl van Groningers? Als er minstens twee andere partners vanuit het Provinciaal Beweegakkoord meedoen en het project binnen twee of meer Groninger gemeenten wordt uitgevoerd, kunt u een aanvraag indienen voor deze subsidieregeling.

  • Just Transition Fund (JTS)

    Het Just Transition Fund (JTF), het 'fonds voor een rechtvaardige transitie', is een Europees fonds voor gebieden die het zwaarst worden getroffen door de overgang naar een groene economie. Hiermee wil de Europese Unie de sociaal-economische ongelijkheid verkleinen. Het JTF komt voort uit de Europese Green Deal, die moet zorgen voor een klimaatneutraal Europa in 2050. Groningen is door het kabinet aangewezen als een van de zes JTF-regio's en bestaat uit de gebieden Groningen, Delfzijl, Eemshaven en Emmen.

  • Groninger slavernijverleden

    In Nederland is steeds meer aandacht voor het slavernijverleden en het leed dat de slavenhandel heeft veroorzaakt. De gemeente heeft de RUG en het Groninger Museum in 2022 opdracht gegeven om onderzoek te doen naar de rol en de betrokkenheid van het toenmalige stadsbestuur bij de VOC en de WIC. De onderzoekers hebben op 28 februari 2024 hun onderzoeksrapport aangeboden aan de gemeenteraad.

  • Gedupeerden kinderopvangtoeslagaffaire

    Veel mensen zijn in de problemen geraakt door fouten bij het toekennen van de kinderopvangtoeslag. De Belastingdienst werkt eraan om de kinderopvangtoeslag aan gedupeerde ouders terug te betalen. Dit is lang niet altijd voldoende voor gedupeerden. U kunt als gedupeerde hulp krijgen via de gemeente waar u woont. Dit noemen we Brede ondersteuning.

  • Gemeenschappelijk landbouwbeleid voor een toekomstbestendige landbouw.

    Het GLB richt zich op het ondersteunen van toekomstbestendig boeren. Nederland heeft dit Europese beleid vertaald in het Nationaal Strategische Plan (NSP). Dit plan gaat ervan uit dat boeren een hoofdrol spelen bij het ontwikkelen vn een toekomstbestendige land- en tuinbouw en het versterken van de natuur en een leefbaar platteland.

  • Waar kunt u stemmen?

    Op uw stempas staat het adres van het stembureau dat het dichtst bij u in de buurt is. U mag ook binnen de gemeente bij een ander stembureau stemmen. U ontvangt thuis een overzicht met alle stembureaus. Dit ontvangt u op zijn laatst op vrijdag 31 mei. Alle stembureaus zijn open tot 21.00 uur.

  • Informatieverzoek of WOO-verzoek

    U heeft recht op openbare informatie van de gemeente. Dit staat in de Wet open overheid (Woo). Veel informatie van en over onze gemeente kunt u op de website vinden. Kunt u niet vinden wat u zoekt? Dan kunt u een informatieverzoek doen bij de gemeente. U krijgt dan informatie die alleen voor u belangrijk is. Wilt u dat de informatie waar u om vraagt voor iedereen openbaar is? Doe dan een Woo-verzoek.

  • Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) Meerstad

    De NRD Meerstad beschrijft de onderzoeksopzet voor het milieu-effectrapport voor de gebiedsontwikkeling Meerstad. Dit is de eerste stap om de ontwikkeling van woningen en voorzieningen in nieuwe delen van het plangebied mogelijk te maken.

  • Bouwhinder-ontheffing aanvragen

    Veroorzaakt uw bedrijf hinder door bouwwerkzaamheden of slopen? Soms moet u een ontheffing bouwhinder aanvragen. Dat regelt u bij de gemeente. Bouwhinder is bijvoorbeeld hinder voor anderen door geluid, trillingen, vuil, lampen of vervoer van bouwmaterialen naar de bouwplaats.