Zoekresultaat 1 - 10 van 14 resultaten

 • Omgevingsplan (voorheen bestemmingsplan) inzien

  Een omgevingsplan (voorheen bestemmingsplan) bevat gemeentelijke regels voor de fysieke leefomgeving en schrijft voor wat er op een locatie gebouwd mag worden en welke activiteiten wel of niet zijn toegestaan. Het bevat ook regels over de maximale hoogte en oppervlakte van bouwwerken en milieuregels. Burgers, bedrijven, instellingen en de gemeente zijn aan een omgevingsplan gebonden.

 • Overlast in de buurt

  Heeft u last van mensen door lawaai, vreemd gedrag of andere overlast in uw buurt? Ga eerst in gesprek met elkaar. Als u er samen niet uitkomt, kunt u dit melden.

 • Begraven, asbezorging en cremeren

  In de gemeente Apeldoorn zijn er verschillende opties voor begraven, asbezorging en cremeren. Als u voor begraven of asbezorging van een naaste op een gemeentelijke begraafplaats kiest, dan is een kennisgeving van begraven of asbezorging aan de gemeente nodig. Uw uitvaartondernemer regelt dit meestal voor u.

 • Overlast afkomstig van een bedrijf

  Deze overlast bestaat uit bijvoorbeeld geluidsoverlast, stankoverlast of lichtoverlast. Deze overlast moet u melden bij ODVeluwe.

 • Geldlening Stadsbank

  Soms heeft u snel geld nodig en kunt u geen geld lenen bij een gewone bank. U heeft bijvoorbeeld geld nodig voor een nieuwe wasmachine of om uw huis in te richten. Of om schulden direct te kunnen betalen.

 • Ontheffing berijden voetgangersgebied Centrum / Beekparkgebied

  Wilt u met gemotoriseerd verkeer in een voetgangersgebied in het centrum of in het Beekparkgebied rijden? Dan heeft u toestemming nodig van de gemeente.

 • Tijdelijke parkeervergunning

  Als u in een vergunninggebied gaat wonen, maar nog niet ingeschreven staat op het nieuwe adres, kunt u een tijdelijke parkeervergunning aanvragen.

 • Subsidieregeling kosten peuteropvang

  Met de subsidieregeling kosten peuteropvang wil het college gezinnen tegemoetkomen in de kosten van kinderopvang als ze geen recht hebben op kinderopvangtoeslag van het rijk. Ouders hebben geen recht op kinderopvangtoeslag van het Rijk omdat bijvoorbeeld één van de ouders niet werkt of omdat een alleenstaande ouder arbeidsongeschikt is. Voor deze gezinnen zijn de kosten voor kinderopvang vaak moeilijk te betalen, wat als gevolg heeft dat zij hun kinderen niet naar de opvang laten gaan. Met deze subsidieregeling kunnen ook de peuters uit deze gezinnen spelen bij een peuteropvang en daar in contact kunnen komen met leeftijdsgenootjes. Gezinnen die in aanmerking willen komen voor een gesubsidieerde plek in de kinderopvang kunnen contact opnemen met de organisatie waar zijn hun kind willen aanmelden en vragen of zij een gesubsidieerde plek beschikbaar hebben.

 • Draaigatje (exotische mier)

  Vorig jaar is de bijzondere mierensoort, het mediterraan draaigatje, aangetroffen in Apeldoorn. Deze mierensoort kan enorm veel schade aanrichten aan tuinen en woningen. Daarom hebben we in beeld gebracht waar deze mierenkolonie zich bevindt. En welke maatregelen we moeten nemen om de mierensoort te bestrijden.

 • Snippergroen

  Heeft u voor, naast of achter uw woning een stukje openbaar groen op gemeentegrond dat aan uw tuin of woning grenst? Wil u graag weten of het mogelijk is om het stukje snippergroen te kopen?