Zoekresultaat 1 - 10 van 12 resultaten

 • Hulp bij geldzorgen of schulden

  Het is heel vervelend om je zorgen te maken over geld. Gemeente Apeldoorn werkt samen met partners onder de naam Samen055. Of uw geldzorgen nu groot of klein zijn: Samen055 staat voor u klaar. We helpen om uw geldzaken weer op orde te krijgen als u schulden heeft, óf helpen deze schulden juist te voorkomen. Schaamte is niet nodig. Kom bij ons langs, we helpen u graag! Op tijd hulp zoeken geeft rust. Hulp van Samen055 is altijd gratis en vrijblijvend.

 • Bijen, hommels, wespen, Aziatische hoornaars

  Bijen, hommels en wespen zijn nuttige dieren. Er bestaan vele soorten. De meeste geven zelden tot nooit overlast. De informatie op deze pagina gaat over enkele soorten die overlast kunnen veroorzaken.

 • Omgevingsplan (voorheen bestemmingsplan) inzien

  Een omgevingsplan (voorheen bestemmingsplan) bevat gemeentelijke regels voor de fysieke leefomgeving en schrijft voor wat er op een locatie gebouwd mag worden en welke activiteiten wel of niet zijn toegestaan. Het bevat ook regels over de maximale hoogte en oppervlakte van bouwwerken en milieuregels. Burgers, bedrijven, instellingen en de gemeente zijn aan een omgevingsplan gebonden.

 • Geldlening Stadsbank

  Soms heeft u snel geld nodig en kunt u geen geld lenen bij een gewone bank. U heeft bijvoorbeeld geld nodig voor een nieuwe wasmachine of om uw huis in te richten. Of om schulden direct te kunnen betalen.

 • Rijbewijs

  Verloopt uw rijbewijs bijna of bent u geslaagd voor het theorie- en praktijkexamen? Dan kunt u bij de gemeente waar u ingeschreven staat een (nieuw) rijbewijs aanvragen. U kunt een verlenging of uitbreiding van uw rijbewijs online aanvragen. Vraagt u voor het eerst een rijbewijs aan? Dan is voor de aanvraag een afspraak op het stadhuis nodig.

 • Ondersteuning bij werk

  Heeft u extra ondersteuning nodig om uw werk goed te kunnen doen en woont u in gemeente Apeldoorn? Dan is jobcoaching of interne werkbegeleiding misschien iets voor u. Een jobcoach is een erkende deskundige die u helpt bij het behouden van uw baan. De begeleiding op uw werkplek staat centraal. Interne werkbegeleiding wordt gedaan door een collega die getraind is om collega’s extra te ondersteunen.

 • Subsidieregeling kosten peuteropvang

  Met de subsidieregeling kosten peuteropvang wil het college gezinnen tegemoetkomen in de kosten van kinderopvang als ze geen recht hebben op kinderopvangtoeslag van het rijk. Gezinnen komen alleen in aanmerking voor kinderopvangtoeslag als beide ouders werken. Dit geldt niet voor ieder gezin. Met de Subsidieregeling kosten peuteropvang neemt het college ook voor gezinnen met één werkende ouder de financiële drempel weg om hun kinderen te laten deelnemen aan kinderopvang.

 • Snippergroen

  Heeft u voor, naast of achter uw woning een stukje openbaar groen op gemeentegrond dat aan uw tuin of woning grenst? Wil u graag weten of het mogelijk is om het stukje snippergroen te kopen?

 • Stemmen bij volmacht

  Als u geen mogelijkheid ziet om een stem uit te brengen tijdens de verkiezingen, dan kunt u iemand anders machtigen om dit voor u te doen. Iedereen met kiesrecht kan een stempas laten omzetten in een volmachtbewijs. De persoon die u machtigt, kan de volmachtsstem (maximaal 2 volmachten) alleen tegelijk met zijn/haar eigen stem uitbrengen.

 • Kiezerspas

  Een kiezer kan met een kiezerspas in een andere gemeente stemmen dan de gemeente Apeldoorn. Met een kiezerspas voor de Europese verkiezingen kan iemand in alle gemeenten in Nederland stemmen.