Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

 • Overlijden aangeven

  Als uw partner of familielid is overleden, moet u veel regelen. De uitvaartondernemer doet voor u de overlijdensaangifte. Dit moet binnen 6 dagen na overlijden, in de gemeente waar de persoon is overleden.

 • Precariobelasting

  Precario is de belasting die u betaalt voor gebruik van gemeentegrond. U betaalt precariobelasting als u een terras, container, uithangbord of bouwsteiger op grond van de gemeente heeft. Bijvoorbeeld op de stoep. U krijgt de rekening hiervoor achteraf, een jaar later. U moet in 1 keer betalen. Op de rekening staat hoe u dat doet. U kunt geen kwijtschelding krijgen.

 • Digitaal Opkopers Loket (DOL)

  Als ondernemer wilt u erop kunnen vertrouwen dat de tweedehands spullen die u inkoopt niet zijn gestolen. Daarom bent u onder andere verplicht een opkopersregister bij te houden en u aan te melden bij de gemeente als handelaar. Dit kan online via het Digitaal Opkopers Loket.

 • Reclamebelasting

  Ondernemers in het centrum van Wageningen betalen reclamebelasting. Dit is belasting voor reclame die vanaf de openbare weg te zien is. Bijvoorbeeld billboards of lichtbakken. Met deze inkomsten geeft de gemeente subsidie aan Stichting Ondernemersfonds Wageningen. Zij organiseren met dit geld bijvoorbeeld evenementen in het centrum.  

 • Kabels en leidingen leggen in openbare grond

  Als u kabels of leidingen in openbare grond wilt leggen, moet u dit melden. Wilt u meer dan 25 meter kabels leggen? Dan heeft u een vergunning nodig. Een aanvraag voor een kabels- en leidingenvergunning en het melden van graafwerkzaamheden regelt u online via het Meldpunt Opbrekingen Openbare Ruimte (MOOR). Vooraf moet u een KLIC-melding doen.

 • Vergunning langere openingstijden horeca aanvragen

  U kunt, als horecaondernemer, een vergunning aanvragen zodat uw horecazaak langer open kan blijven. Het gaat hier om langere openingstijden voor een jaar. De normale sluitingstijd voor horecabedrijven in Wageningen is 24.00 uur. Afhankelijk van het gebied waar uw horecabedrijf zit, kunt u een latere sluitingstijd aanvragen. 

 • Huisnummer aanvragen of veranderen

  De gemeente moet elk gebouw een nummer geven. Hebt u een nieuwbouwhuis gekocht of gehuurd en weet u niet wat uw huisnummer is? Dan vraagt u dit op bij de gemeente. Dit doet u ook als u een extra huisnummer nodig hebt, omdat u uw woning splitst

 • Vergunning gokautomaat neerzetten aanvragen

  Wilt u een gokautomaat in uw horecaonderneming neerzetten? Dan heeft u een vergunning nodig. Voor een behendigheidsapparaat zoals een flipperkast of een videospel heeft u geen vergunning nodig.

 • Ondernemersverenigingen in Wageningen

  Er zijn verschillende ondernemersvereningingen in Wageningen: WOC, SOW en BSPW.