Zoekresultaat 1 - 7 van 7 resultaten

 • Verkopen van gebouwen en grond met voorkeursrecht, melding

  Soms heeft de gemeente voorkeursrecht op een huis of een stuk grond. U moet uw huis of grond dan aan de gemeente aanbieden. Dit betekent dat de gemeente voorrang heeft om dit te kopen. De gemeente krijgt voorkeursrecht op gebouwen en grond waarvoor een nieuwe bestemming is vastgelegd.

 • Achternaam, wijziging

  Wanneer u uw achternaam wilt wijzigen, kunt u dit aanvragen bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Gebruik hiervoor het speciale aanvraagformulier.Is uw aanvraag goedgekeurd? Dan wordt uw nieuwe naam opgenomen in de basisregistratie personen (BRP).

 • Individuele studietoeslag aanvragen

  Veel studenten hebben een bijbaan om hun studie te kunnen betalen. Maar studenten met een beperking kunnen vaak niet of nauwelijks bijverdienen. Voor hen is er de individuele studietoeslag. Dit geeft een steuntje in de rug om toch een opleiding te doen.

 • Grond afgraven en verplaatsen (grondverzet)

  Grond afvoeren of grondverzet moet u meestal melden, omdat er allerlei regels van toepassing zijn. Vervuilde grond bijvoorbeeld, moet worden afgevoerd naar een erkend verwerkingsbedrijf en wordt gedaan door een erkende transporteur. In sommige gevallen zijn er wettelijke eisen van toepassing op een specifieke locatie. Dan kunt u te maken krijgen met bijvoorbeeld de flora- en faunawetgeving of moet er eerst een archeologisch onderzoek plaatsvinden.

 • Verzoek registratie levenloos geboren kind in de BRP

  Ouders van een levenloos geboren kind kunnen vanaf 3 februari 2019 met terugwerkende kracht hun kind laten registreren in de Basisregistratie Personen (BRP). Het verzoek voor registratie van uw kind in de BRP is een uiterst persoonlijk verzoek. U kunt dit verzoek alleen voor uzelf doen en niet voor de andere ouder. Elke ouder moet zelf een verzoek tot registratie doen. Uw kind wordt namelijk alleen op úw persoonslijst in de BRP bijgeschreven.

 • Afvalkalender

  De jaarlijkse afvalkalender geeft u een overzicht wanneer en welk afval wij huis-aan-huis ophalen. U vindt er ook informatie over de milieuparken.Als u gaat verhuizen moet u uw afvalkalender en afvalpas achterlaten in de woning.

 • Koninklijke onderscheiding (lintje), aanvragen

  Een Koninklijke onderscheiding is een erkenning voor persoonlijk bijzonder werk voor de samenleving. Dit kan vrijwilligerswerk zijn. Maar ook een buitengewone prestatie tijdens betaald werk.