Zoekresultaat 1 - 7 van 7 resultaten

 • Bronbemalen

  Je wil grondwater uit de grond oppompen om de grondwaterstand tijdelijk te verlagen. Bijvoorbeeld om rioleringsbuizen, leidingen of een kelder aan te leggen.  Voor grote onttrekkingen en voor onttrekkingen bij een dijk heb je een vergunning nodig. Kleinere onttrekkingen hoef je alleen bij ons te melden. Een vergunning of melding regel je altijd voordat je met je activiteiten begint.  

 • Grondwater onttrekken voor gewassen, planten of vee

  Je wil grondwater oppompen om gewassen of je tuin mee te sproeien. Of als drinkwater voor vee. Pomp je veel water op? Of pomp je water op bij een dijk? Vraag dan een vergunning aan. Kleinere hoeveelheden hoef je alleen bij ons te melden. Soms is melden niet nodig. Lees op deze pagina welke regels er gelden. 

 • Water oppompen uit beken en sloten

  Je wil water oppompen uit een beek, sloot, vijver of riviertje. Bijvoorbeeld om te sproeien. Dit noemen we onttrekken. Lees welke regels er gelden en hoe je een vergunning aanvraagt.

 • Evenement organiseren

  Organiseer je een tocht, een wedstrijd of een ander evenement op het water of langs het water? Dan heb je meestal een vergunning nodig. Soms hoef je een evenement alleen te melden.

 • Informatie openbaar maken (WOO)

  Overheidsinformatie is openbaar. Wij maken veel informatie openbaar. Documenten die nog niet openbaar zijn, maken wij alsnog openbaar als je hier om vraagt. Dit is geregeld in de Wet Open Overheid. Tot 1 mei 2022 heette deze wet de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB).

 • Bruggen, steigers of vlonders schoonmaken en onderhouden

  Je wil een brug, vlonder of steiger schoonmaken, onderhouden of repareren. Of een ander ding vlakbij het water. Bijvoorbeeld een viaduct of een gebouw. Zorg ervoor dat er geen vervuilende stoffen in het water komen. Meld de werkzaamheden bij het waterschap. Lees op deze pagina hoe dat moet.

 • Noodsituatie, ongeluk of storing melden

  Bel in geval van nood direct met 0314 369369. Wij zijn ook buiten kantooruren bereikbaar. Ongelukken of storingen zonder spoed kun je online melden.