Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

 • Persoonsgebonden budget (pgb)

  U kunt kiezen hoe u zorg wilt ontvangen: via een persoonsgebonden budget (pgb) of via zorg in natura. Bij een pgb koopt u zelf zorg in. Bij zorg in natura kunt u kiezen tussen partijen die de gemeente, het zorgkantoor of de zorgverzekeraar hebben gecontracteerd.

 • Asbest verwijderen

  Hebt u asbest gevonden in of rond uw woning en wilt u dit (laten) verwijderen? Dan gelden er strenge regels. Bij het verwijderen van asbest doet u altijd een melding bij de gemeente.

 • Vrijwilligersverzekering

  U doet als vrijwilliger belangrijk werk. De gemeente Epe zorgt ervoor dat u goed verzekerd bent tijdens uw vrijwilligerswerk.

 • Huisnummer aanvragen of wijzigen

  De gemeente is wettelijk verplicht om woningen, winkels en kantoorpanden een nummer te geven. Bij (ver)bouwen met een omgevingsvergunning wordt automatisch gekeken of er een huisnummer moet worden toegekend. Bij (ver)bouwen zonder vergunning kunt u zelf een huisnummer aanvragen.

 • Aangifte overlijden

  Aangifte overlijden door de uitvaartorganisatie of door uzelf als nabestaande. De aangifte van overlijden moet binnen 6 dagen na het overlijden gebeuren in de gemeente waar de persoon is overleden.

 • Gemeente aansprakelijk stellen voor schade

  Hebt u schade geleden of bent u gewond geraakt en u vindt dat de gemeente hiervoor verantwoordelijk is, dan kunt u de gemeente aansprakelijk stellen voor materiƫle of fysieke schade. Denkt u bijvoorbeeld aan schade aan uw auto door een slechte weg. Of schade doordat u bent gevallen over een losse stoeptegel.

 • Melden fouten in overheidsregistraties

  Het Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties (MFO) kan helpen als u last hebt van fouten in uw gegevens en u komt er zelf niet meer uit met de verschillende instanties.

 • Groen- en reststroken kopen

  Als uw woning grenst aan een groen- of reststrook van de gemeente, kunt u deze grond soms van de gemeente kopen om bijvoorbeeld als tuin te gebruiken. Deze grond heet ook wel snippergroen. Gemeente Epe is een groene gemeente. Daarom zijn we voorzichtig bij de verkoop van groen- en reststroken.

 • Evenementenvergunning

  Een evenement is bijvoorbeeld een tentfeest, straatfeest of sportwedstrijd met publiek. Wilt u een evenement organiseren in de gemeente Epe, dan doet u hier melding van of vraagt u een vergunning aan. Op deze pagina leest u welke regels voor u gelden.