Zoekresultaat 11 - 20 van 24 resultaten

 • Paspoort voor vluchtelingen

  U woont in Nederland, u bent een vluchteling en u heeft een verblijfsvergunning. U heeft geen identiteitsbewijs uit uw land van herkomst. Als u naar het buitenland wilt, heeft u een vluchtelingenpaspoort nodig. U maakt hiervoor een afspraak.

 • Identiteitskaart

  U wilt een identiteitskaart aanvragen of verlengen, voor uzelf of voor uw kind. U maakt hiervoor een afspraak. U moet persoonlijk aanwezig zijn bij het aanvragen en het ophalen. Dit geldt ook voor (jonge) kinderen. Na 10 werkdagen kunt u uw nieuwe identiteitskaart ophalen.

 • Paspoort

  U wilt een paspoort aanvragen of verlengen, voor uzelf of voor uw kind. U maakt hiervoor een afspraak. U moet persoonlijk aanwezig zijn bij het aanvragen en het ophalen. Dit geldt ook voor (jonge) kinderen. Na 10 werkdagen kunt u uw nieuwe paspoort ophalen.

 • Gebruik achternaam

  U wilt doorgeven of u de achternaam van uw partner of weer uw eigen achternaam wilt gebruiken. U geeft dit met uw DigiD online door aan de gemeente waar u woont.

 • Paspoort voor vreemdelingen

  U woont in Nederland en heeft een verblijfsvergunning. U heeft niet de Nederlandse nationaliteit en geen vluchtelingenstatus. U heeft geen identiteitsbewijs uit uw land van herkomst. Als u naar het buitenland wilt, heeft u een vreemdelingenpaspoort nodig. U maakt hiervoor een afspraak.

 • Levenloos geboren kind inschrijven

  U kunt een levenloos geboren kind in laten schrijven in de Basisregistratie Personen (BRP). Dat is niet verplicht. U maakt hiervoor een afspraak. De enige voorwaarde is dat u op het moment van de aanvraag in Nederland woont of gaat wonen.

 • Attestatie de vita

  Een attestatie de vita vraagt u aan als een (buitenlandse) organisatie een bewijs nodig heeft dat u in leven bent. Bijvoorbeeld een levensverzekeraar of pensioenfonds. Een attestatie de vita vraagt u persoonlijk aan bij de gemeente. U maakt hiervoor een afspraak.

 • Scheiding doorgeven

  Als u in het buitenland gescheiden bent, moet u dit zelf doorgeven. Bent u in Nederland gescheiden dan moet dit binnen 6 maanden na de uitspraak van de rechter zijn doorgegeven aan de gemeente. Dit moet in de gemeente waar u bent getrouwd. Meestal regelt uw advocaat dit.

 • Identiteitsbewijs kwijt, gestolen of beschadigd

  U hoeft geen aangifte te doen bij de politie als uw paspoort of identiteitskaart kwijt of gestolen is. Geef de vermissing online door met uw DigiD. Vindt u later het vermiste document terug, dan is het niet meer geldig en levert u het in bij de gemeente.

 • Kind erkennen

  Als u niet getrouwd bent en geen geregistreerd partnerschap heeft, dan heeft uw kind volgens de wet alleen een moeder. Als u de wettelijke vader of duomoeder wilt zijn, moet u het kind erkennen. U hoeft daarvoor niet de biologische ouder te zijn. U maakt hiervoor een afspraak.