Zoekresultaat 11 - 19 van 19 resultaten

 • Kind erkennen

  U kunt uw kind erkennen als u niet getrouwd bent en geen geregistreerd partnerschap hebt. De vader of duomoeder moet het kind erkennen om juridisch gezien de ouder van het kind te worden. Dit doet u tijdens een afspraak op het gemeentehuis.

 • Partnerschap omzetten naar huwelijk

  Als u een geregistreerd partnerschap hebt, kunt u dit omzetten in een huwelijk. U neemt hiervoor contact op met de  gemeente voor het maken van een afspraak. U moet beide bij deze afspraak aanwezig zijn. 

 • Groen- en reststroken kopen

  Als uw woning grenst aan een groen- of reststrook van de gemeente, kunt u deze grond soms van de gemeente kopen om bijvoorbeeld als tuin te gebruiken. Deze grond heet ook wel snippergroen. Gemeente Epe is een groene gemeente. Daarom zijn we voorzichtig bij de verkoop van groen- en reststroken.

 • Verklaring Omtrent het Gedrag

  Als u van uw werkgever een formulier voor een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) hebt gekregen, kunt u deze bij gemeente Epe inleveren. U maakt hiervoor een afspraak. Gemeente Epe stuurt uw formulier door naar screeningsautoriteit Justis. Justis beoordeelt uw aanvraag. 1 tot 4 weken na de aanvraag krijgt u de VOG per post.

 • Bezwaar maken

  Als u het niet eens bent met een besluit van de gemeente, kunt u meestal bezwaar maken. U kunt bijvoorbeeld bezwaar maken over een vergunning die u niet heeft gekregen of een verkeersbesluit over uw straat. De gemeente vermeldt bij besluiten of u bezwaar kunt maken. U moet binnen 6 weken na het besluit bezwaar maken (vanaf de dag nadat het besluit verstuurd of gepubliceerd is). 

 • Paspoort

  U vraagt een paspoort aan in het gemeentehuis. Daarvoor maakt u online een afspraak. Het nieuwe paspoort kunt u na 5 werkdagen ophalen. U ontvangt een e-mail als het paspoort voor u klaarligt. Voor het ophalen van uw paspoort hoeft u geen afspraak te maken.

 • Bewijs van in leven zijn

  U kunt bij de gemeente een Bewijs van in leven zijn aanvragen. Dit heeft u bijvoorbeeld nodig voor een levensverzekeraar, pensioenfonds of andere instantie. Dit bewijs is geldig voor Nederlandse instanties. Voor buitenlandse instanties hebt u een Attestatie de vita nodig. U krijgt het bewijs of de Attestatie de vita meteen mee na uw afspraak.

 • Legalisatie handtekening

  U kunt uw handtekening laten legaliseren door uw gemeente. Tijdens een afspraak zet u een handtekening. Hier is een ambtenaar bij. Uw handtekening legaliseren is vaak nodig als u documenten naar het buitenland verzendt of als u iemand een volmacht geeft. U krijgt het document meteen mee bij uw bezoek aan het gemeentehuis.

 • Verhuizing doorgeven

  U kunt uw verhuizing vanaf 4 weken van tevoren en maximaal 5 dagen erna doorgeven. U geeft uw verhuizing alleen door als u naar of binnen gemeente Epe verhuist. U geeft uw adreswijziging online met DigiD door. Of u maakt hiervoor een afspraak in het gemeentehuis.