Zoekresultaat 11 - 19 van 19 resultaten

 • ID-kaart

  Een ID-kaart kunt u online aanvragen en betalen. Daarvoor heeft u DigiD nodig. Na uw online aanvraag komt u op afspraak naar het stadhuis. Daar levert u uw pasfoto en al uw oude ID-kaarten of paspoorten in. Na 5 werkdagen kunt u uw ID-kaart ophalen.

 • Jeugdhulp

  Hulp bij opvoeden, jeugdbescherming, aanpak van kindermishandeling en zorg voor kinderen met een lichte verstandelijke beperking

 • Eikenprocessierups

  Van mei tot en met september kan de eikenprocessierups voor overlast zorgen. De gemeente gaat de rupsen (preventief) bestrijden. Dat gebeurt alleen op plekken waar veel mensen komen, zoals bij winkelcentra of scholen. Voor eikenprocessierupsen op uw eigen terrein komt de gemeente niet. U kunt een nest op een drukbezochte plek melden. Komen er veel meldingen, dan kan het langer duren voordat het nest verwijderd wordt. Wij vragen daarvoor uw begrip. Het (preventief) bestrijden van de eikenprocessierups zal maandag 22 april beginnen.

 • Paspoort voor vluchtelingen

  Woont u in Nederland en hebt u niet de Nederlandse nationaliteit, maar wel een vluchtelingenstatus? Dan hebt u een vluchtelingenpaspoort nodig als u naar het buitenland wilt. Een vluchtelingenpaspoort vraagt u persoonlijk aan in het stadhuis. Daarvoor maakt u online een afspraak. Een week later kunt u uw nieuwe paspoort ophalen. Een paspoort ophalen kan zonder afspraak.

 • Aangifte van geboorte

  Als u een kind gekregen heeft, doe dan binnen 3 dagen na de bevalling aangifte van de geboorte. In de meeste gevallen kan dit helemaal online. Als u aangifte doet van uw eerste kind samen en u kiest voor een dubbele achternaam, bel dan (0546) 54 11 11 om op het stadhuis aangifte te doen.

 • Rijbewijs online verlengen via de RDW

  U kunt uw rijbewijs ook verlengen via de RDW. Dit kan bij een erkende fotograaf. U regelt de aanvraag daarna met uw smartphone. Na 2 werkdagen kunt u uw rijbewijs ophalen in het stadhuis. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

 • Taxatieverslag WOZ

  Wilt u weten hoe de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfsgebouw tot stand is gekomen? U kunt het WOZ taxatieverslag van uw woning online bekijken via het Digitaal Belastingloket. Het taxatieverslag van uw bedrijfspand kunt u opvragen bij het GBTwente.

 • Overlast door een bedrijf melden

  Als een bedrijf overlast veroorzaakt.

 • Afval ophalen of brengen

  Twente Milieu haalt in Almelo het afval op. Op de afvalkalender kunt u zien wanneer en welk afval Twente Milieu ophaalt. (Grof)vuil kunt u wegbrengen naar het afvalbrengpunt.