Zoekresultaat 11 - 20 van 74 resultaten

 • Luiers inleveren

  Luiers en incontinentiemateriaal kun je gratis inleveren bij de speciale containers. Je gebruikt hiervoor de speciale luierzakken. 

 • Gemeentelijk Rioleringsplan

  Wij stellen eens per vijf jaar een Gemeentelijk Rioleringsplan op. Dit doen we om te zorgen dat onze riolering aan de eisen van deze tijd voldoet en goed blijft functioneren in de toekomst. In het plan staat waar we de komende jaren aan werken. We werken in dit plan nauw samen met onze (water)partners om de kwaliteit van het riool te behouden. 

 • Papier en karton

  Elke vier weken halen we het papier en karton bij jou aan huis op. In de afvalkalender zie je op welke dagen we het papier en karton ophalen. Je kunt het oud papier en karton ook gratis inleveren bij één van de milieustraten.

 • Duurzaam wonen

  Wil jij jouw eigen woning duurzamer maken of aanpassen zodat je langer in jouw eigen woning kunt blijven wonen? Met de stimuleringslening kun je hier geld voor lenen. Voor maatregelen om energie te besparen, kun je ook subsidie krijgen. We delen hieronder alle tips over duurzaam wonen.

 • Oplaadpalen elektrische auto

  Heb je een elektrische auto, maar geen eigen parkeerplaats? Dan kun je een openbare laadpaal voor in jouw straat aanvragen.

 • Eikenprocessierups

  Elk jaar zorgen eikenprocessierupsen voor overlast. Deze rupsen verdwijnen niet meer uit ons land. Als gemeente doen wij ons best om de overlast van de rupsen te verminderen. We stimuleren de aanwezigheid van natuurlijke vijanden van de rupsen. We hangen nestkastjes op voor mezen. We zaaien bloemenmengsels in en we maaien het gras minder vaak. De randen van de bermen in het buitengebied maaien we later. Zo bloeien er meer bloemen die natuurlijke vijanden van de eikenprocessierupsen, zoals insecten, vogels en vleermuizen, aantrekken.

 • Wet open overheid (WOO)

  De Wet Open Overheid (Woo) verplicht ons als overheidsorganisatie om steeds meer publieke informatie actief openbaar te maken. Op deze pagina lees je meer over de Woo.

 • Werk en participatie

  Iedereen die kan werken, maar het op de arbeidsmarkt zonder ondersteuning niet redt, valt onder de Participatiewet. Deze wet moet ervoor zorgen dat meer mensen werk vinden, ook mensen met een arbeidsbeperking.

 • Wegwijs

  Wegwijs helpt als het gaat om zorg, welzijn, inkomensondersteuning, schuldhulpverlening, opvoeden, opgroeien en wonen. Wegwijs informeert, adviseert, verwijst en coördineert. Wij gaan ervan uit dat je zelf de regie hebt over jouw eigen leven, dat je weet wat je wilt en zelf kunt kiezen. Wij helpen je om zo snel mogelijk weer zelfstandig deel te nemen aan de samenleving. Met of zonder hulp uit jouw omgeving. We kennen de voorzieningen in jouw wijk en kunnen een beroep doen op onze partners (vrijwillig of professioneel). Als het nodig is, maken we samen met jou een plan met concrete doelstellingen en afspraken. Je hebt een vast aanspreekpunt, die altijd in de buurt is en gemakkelijk bereikbaar. 

 • Bekendmakingen

  Op deze pagina vind je de officiële bekendmakingen van de gemeente Sint-Michielsgestel. Wil je een melding krijgen als er in je buurt iets verandert? Dat kan met een gratis abonnement op een e-mailservice.