Zoekresultaten 1 - 20 van 191 resultaten

  • Officiële publicaties en regelgeving

    Gemeentelijke uitvoeringsregelingen, beleidsregels, verordeningen en doorlopende teksten gemeentelijke regelingen. Officiële publicaties en bekendmakingen in gemeentebladen.

  • Uitkering voor oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemers (IOAW)

    Heeft u onvoldoende inkomen om van te leven en is uw WW-uitkering gestopt? Dan kunt u een uitkering voor oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemers (IOAW) van ons krijgen als u vóór 1 januari 1965 geboren bent en na uw 50ste verjaardag werkloos bent geworden. Dit heet een IOAW-uitkering.

  • Leerplicht, bijzonder verlof of vrijstelling

    Kinderen van vijf tot zestien jaar zijn leerplichtig. Dit betekent dat zij volgens de wet naar school moeten. In sommige gevallen kunt u bijzonder verlof of vrijstelling aanvragen voor uw kind. En hoeft uw kind niet naar school. Wilt u bijzonder verlof of vrijstelling aanvragen? Dat kan via het onderstaande formulier.

  • Adresonderzoek

    Denkt u dat er iemand op uw adres staat ingeschreven, maar er niet woont? Of denkt u dat op een adres meer personen verblijven dan staan ingeschreven? U kunt ons dan vragen om een adresonderzoek.

  • Alcohol schenken tijdens een evenement

    Organiseert u een evenement of een feest dat maximaal twaalf dagen duurt? Dan kunt u ontheffing aanvragen voor het verkopen (verstrekken) van zwakalcoholhoudende drank. U heeft daar geen drank- en horecavergunning voor nodig. U vraagt de ontheffing tenminste drie weken voor de bijzondere gelegenheid aan. Hieronder leest u de voorwaarden.

  • Brandveiligheid, melding

    Vanaf 2024 is er geen vergunningsplicht meer voor brandveilig gebruik en hoeft u alleen nog maar een melding in te dienen.

  • Loonkostensubsidie

    Loonkostensubsidie is een instrument binnen de Participatiewet die bedoeld is voor werkgevers. De regeling geldt voor werknemers waarvoor een gemeente verantwoordelijk is. De werkgever komt in aanmerking voor loonkostensubsidie (LKS)als de werknemer door een ziekte of handicap minder dan het referentiemaandloon kan verdienen. De subsidie is een compensatie in de loonkosten voor de verminderde arbeidsproductiviteit van de werknemer. De werkgever betaalt op deze manier alleen voor de werkelijke productiviteit. Hiermee wordt de werkgever gestimuleerd om iemand met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen en houden. De hoogte van de subsidie wordt in het algemeen bepaald aan de hand van de loonwaarde van de werknemer. In de eerste zes maanden van het dienstverband is ook een forfaitaire loonkostensubsidie mogelijk.

  • Collecte

    Wilt u voor een goed doel geld of spullen inzamelen? Dan vraagt u een collectevergunning bij ons aan.

  • Afval scheiden

    Welk afval kunt u kwijt in de gft-bak? En wat hoort bij het huisvuil en/of grofvuil? Ons restafval bestaat voor een groot deel uit waardevolle grondstoffen. Zonde, want hiervan kunnen we nieuwe producten maken. We moeten naar minder dan 30 kilo restafval per persoon per jaar.

  • Handtekening legaliseren

    Met het legaliseren van uw handtekening bewijst u dat een handtekening op een document echt van u is. Dit kunt u bij ons regelen. U maakt hiervoor een afspraak om op het Stadskantoor langs te komen.

  • Urgentieverklaring

    Zit u in een noodsituatie en heeft u dringend een huis nodig? Dan kunt u in aanmerking komen voor een urgentieverklaring.Wij hebben het aanvragen van een urgentieverklaring uitbesteed aan een onafhankelijke commissie binnen de gemeente Zaanstad. Uw aanvraag wordt behandeld door deze commissie.

  • Boom kappen

    U heeft een vergunning nodig als u een boom wilt kappen die op de lijst van monumentale en waardevolle bomen staat. Dit is de zogenaamde bomenlijst. Voor bomen die niet op de bomenlijst staan is geen kapvergunning nodig.

  • Afwijken Omgevingsplan (voorheen Bestemmingsplan)

    In het omgevingsplan (voorheen bestemmingsplan) staan regels over het gebruik van de grond en van de gebouwen die daarop staan. Het gaat altijd over een bepaald gebied. Het omgevingsplan biedt u antwoord op vragen zoals: -Mag in het gebied gebouwd of verbouwd worden? -Hoe groot mogen de aanwezige bouwwerken zijn? -Hoe mag een stuk grond gebruikt worden? -Mogen wegen worden aangelegd? -Mogen bedrijven zich vestigen in het gebied? Gaat u (ver)bouwen binnen Edam-Volendam of u wilt het gebruik van uw grond of gebouw veranderen? Dan is het raadzaam om vooraf het betreffende omgevingsplan in te zien. Hierin staan alle regels die betrekking hebben op de fysieke leefomgeving. Wilt u grond of gebouwen anders gebruiken dan in het omgevingsplan staat? Wilt u een bouwwerk groter maken dan het omgevingsplan toestaat? Dan kunt u de gemeente vragen het omgevingsplan aan te passen of af te wijken van het omgevingsplan. Dit kunt u doen door een aanvraag omgevingsvergunning in te dienen. Wij raden u echter aan eerst een vooroverleg in te dienen.

  • Monument verbouwen, herstellen of onderhouden

    Als u werkzaamheden gaat uitvoeren aan een monument dan kan het zijn dat u een omgevingsvergunning nodig heeft. U kunt via onderstaande link (Omgevingsloket) een omgevingsvergunning aanvragen. Vanaf januari kunt u de omgevingsvergunning hieronder aanvragen via het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO).

  • Verhuur van te koop staande leegstaande woning

    Heeft u een leegstaande woning in onze gemeente? En staat deze te koop? U mag die tijdelijk verhuren. U heeft hiervoor wel een vergunning van de gemeente nodig.

  • College van B en W

    De leden van het College van B&W zijn telefonisch of per e-mail bereikbaar via het bestuurssecretariaat.

  • Woo-verzoek indienen

    Woo is de afkorting van Wet open overheid. Deze wet regelt het recht op informatie over bijna alles wat de overheid doet. Dat geldt dus ook voor de gemeente. De gemeente Edam Volendam maakt al veel informatie openbaar over beleid en uitvoering. Deze informatie staat op deze website op categorie ingedeeld of op de Overheid.nl. Vindt u hier niet (precies) wat u zoekt? Dan kunt u  een informatieverzoek of een Woo-verzoek doen. Een informatieverzoek doet u als u informatie wilt die alleen voor uzelf belangrijk is. Heeft u informatie van ons nodig? Mail dan naar ons e-mailadres: info@edam-volendam.nl. De informatie die we u sturen maken we niet openbaar. Een Woo-verzoek wordt wél openbaar.

  • Individuele inkomenstoeslag

    Leeft u al drie jaar of langer van een uitkering of een inkomen op bijstandsniveau? En verwacht u op dit moment niet dat uw inkomen in de toekomst beter wordt? Dan kunt u misschien een individuele inkomenstoeslag krijgen. Dit is een extraatje waarmee u spullen kunt kopen, die u van uw uitkering of loon moeilijk kunt betalen.

  • Sportaccommodaties huren

    In onze gemeente kunt u meerdere sportaccommodaties huren. Wij verhuren deze aan sportverenigingen, (sport)scholen en particulieren die willen sporten. U kunt een sporthal, sportzaal of gymzaal huren voor één of meerdere keren of voor een heel seizoen. Het seizoen loopt van september tot en met juli. Wilt u een sporthal, sportzaal of gymzaal huren? Dan moet u dat minimaal drie uur van tevoren doen via het reserveringssysteem. Wilt u binnen een tijdsbestek van drie uur een sportaccommodatie reserveren? Dan kan dit alleen bij Sporthal De Seinpaal. Wij maken gebruik van een online verhuursysteem. Via dit platform kunt u heel simpel een sportaccommodatie reserveren. En deze kunt u ook direct betalen via IDEAL. Reserveert u voor de eerste keer een zaal? Dan moet u zich registreren. Wij moeten deze registratie goedkeuren. Daarna kunt u verder met uw boeking. De goedkeuring van uw registratie is éénmalig. LET OP: in het weekend vinden geen goedkeuringen plaats.

  • Leerlingenvervoer

    Leerlingenvervoer is bedoeld voor kinderen die niet zelfstandig naar school kunnen gaan. U als ouder, voogd of verzorger van een leerling kunt - onder bepaalde voorwaarden - aanspraak maken op vergoeding van de vervoerkosten van en naar school. Vervolgens bepalen wij of uw kind recht heeft op leerlingenvervoer of in aanmerking komt voor vervoerskosten.