Zoekresultaten 21 - 40 van 61 resultaten

  • Externe link: Garantstelling en/of logiesverstrekking

    Krijg je iemand uit het buitenland te logeren die op een visum voor een kort verblijf naar Nederland wil komen? Misschien sta je zelfs garant voor deze persoon? Dan heeft hij of zij een door jou ondertekend Bewijs van garantstelling en/of logiesverstrekking nodig. Zo'n bewijs is maximaal 3 maanden geldig. Je kunt het formulier bij de IND downloaden en een afspraak maken om het te laten legaliseren.

  • Externe link: Melding of ontheffing bouwhinder

    Met een ontheffing of melding mag je op maandag tot en met zaterdag tussen 19:00 en 7:00 uur en op zon- en feestdagen apparaten voor bouw-, sloop- en onderhoudswerkzaamheden gebruiken die kunnen zorgen voor (ernstige) overlast door geluid of trillingen. Ook mag je met een ontheffing of melding acties uitvoeren die ernstige hinder kunnen veroorzaken voor de omgeving.Wanneer je een ontheffing of melding nodig hebt, zie je in onderstaand stroomschema.

  • Externe link: Legaliseren handtekening

    Als je moet bewijzen dat je handtekening op een document van jou is, dan kun je je handtekening bij ons laten legaliseren. Je ondertekent het document (zoals een bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking, notariële aktes, kopie legitimatiebewijs) dan in bijzijn van een van onze medewerkers. Hij of zij controleert je handtekening aan de hand van je identiteitsbewijs. Komen de handtekeningen overeen, dan zet hij of zij een stempel op het document en is je handtekening gelegaliseerd. 

  • Externe link: Omgevingsvergunning kappen

    In Eindhoven hechten we veel belang aan bomen. Bomen hebben vele voordelen: ze dragen bij aan het vastleggen van CO2 en fijnstof, leveren zuurstof en houden water vast. Ook houden ze de stad koel en leveren ze economisch meerwaarde op (de waarde van een huis in de buurt van groen en bomen is hoger). Bovendien zorgen bomen voor biodiversiteit en bepalen ze de identiteit van Eindhoven. En natuurlijk zorgen bomen voor een prettige omgeving.

  • Externe link: Erkenning kind en adoptie

    Ben je als (aanstaande) ouders niet getrouwd en heb je geen geregistreerd partnerschap? Of ben je duo-moeder? Dan kun je als vader, of als moeder uit wie het kind niet geboren is, het kind erkennen. Hiermee neem je het ouderschap op je. Hebben jullie allebei de Nederlandse nationaliteit? Dan kun je hiervoor online een afspraak maken.

  • Externe link: Loterij organiseren

    De informatie van deze pagina is verplaatst naar onze website voor ondernemers: ondernemendeindhoven.nl.

  • Externe link: Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

    Heb je een aanslag gemeentelijke belastingen gekregen? Als je kan aantonen dat je niet in staat bent aan je betalingsverplichtingen te voldoen, kun je in aanmerking komen voor kwijtschelding. Je hoeft dan de belasting niet of niet volledig te betalen. De gemeente houdt rekening met je inkomen, uitgaven en bezittingen. In enkele gevallen kun je kwijtschelding aanvragen via de digitale belastingbalie.

  • Externe link: Uittreksel Bewijs van in leven zijn

    Het uittreksel Bewijs van in leven zijn is een uittreksel met daarop je naam, adres, woonplaats en een verklaring van de burgemeester. Je kunt dit bewijs nodig hebben voor pensioenfondsen of andere instanties die geld aan je uitkeren. Vraag het uittreksel aan in je woonplaats. Inwoners van Eindhoven kunnen dit uittreksel aanvragen via het online formulier. Wij versturen het dan binnen 5 werkdagen per post.

  • Externe link: Algemene Plaatselijke Verordening (APV)

    In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) staan gemeentelijke wetten en regels. De APV is daarmee een regeling die voor iedereen in Eindhoven geldt. Het doel van de APV is Eindhoven netjes en leefbaar te houden. 

  • Externe link: Ontheffing schenktijden vereniging of stichting

    De informatie van deze pagina is verplaatst naar onze website voor ondernemers: ondernemendeindhoven.nl.

  • Externe link: Gevonden of verloren voorwerpen

    Heb je zelf iets verloren of gevonden? Of wil je weten of iemand anders jouw verloren voorwerp heeft teruggevonden? Kijk dan op verlorenofgevonden.nl. Heb je een vraag? Bel dan naar 06 5540 5585 tussen 08.00 en 16.00 uur. Mailen kan ook naar verlorenofgevonden@eindhoven.nl. 

  • Externe link: Wijziging van geslacht in geboorteakte en BRP

    Heb je besloten om je geslacht te veranderen en heb je een verklaring van de deskundige die je in je transitie begeleid? Je kunt het geslacht dan ook op de geboorteakte en in de gemeentelijke administratie (Basisregistratie Personen, BRP) laten wijzigen. Als je in Eindhoven geboren bent, dan kun je daarvoor bij ons terecht. Maak hiervoor een afspraak.

  • Externe link: Toegelaten Taxi Organisaties (TTO)

    Alleen taxi’s van Toegelaten Taxi Organisaties (TTO’s) mogen op taxistandplaatsen staan. De taxi’s van een TTO hebben goed opgeleide chauffeurs, weigeren nooit ritten en nemen altijd de kortste route. Bezoekers van onze stad mogen altijd kiezen welke taxi ze nemen en stappen altijd in een betrouwbare taxi.

  • Externe link: Akte of uittreksel Burgerlijke Stand (BS)

    Elke levensgebeurtenis, zoals een geboorte, huwelijk of echtscheiding, wordt vastgelegd bij de gemeente waar deze plaatsvond. Wil je bewijs van zo’n gebeurtenis in Eindhoven en ben je 16 jaar of ouder? Dan kun je een afschrift (kopie akte) of internationaal uittreksel van deze gebeurtenis opvragen.

  • Externe link: Melding openbare ruimte

    Doet een lantaarnpaal het niet? Ligt een stoeptegel los? Zie je ergens een fietswrak? Heb je een opmerking over het onderhoud van groen in je straat of een speelplek in je buurt? Of een idee om een probleem in de openbare ruimte op te lossen? Maak dan een melding openbare ruimte.

  • Externe link: Omwisselen buitenlands rijbewijs voor Nederlands rijbewijs

    Heb je een rijbewijs van een van de lidstaten van de Europese Unie (EU) of uit Liechtenstein, Noorwegen, IJsland of Zwitserland (Europese Vrijhandels Associatie (EVA) landen)? Dan mag je het in Nederland maximaal 15 jaar gebruiken (gerekend vanaf afgifte in het buitenland). Daarna moet je het omwisselen voor een Nederlands rijbewijs. Voorwaarde is wel dat het rijbewijs geldig is.

  • Externe link: Kamerverhuur

    Wil je een woning wijzigen naar kamerverhuur? Dan heb je een omgevingsvergunning voor gebruik in afwijking van het omgevingsplan nodig. Deze vraag je aan via het Omgevingsloket.

  • Externe link: Parkeervergunningen

    Woon je in een gebied voor vergunninghouders (E9-gebied) of waar betaald parkeren geldt? Of heb je er een bedrijf? Dan kun je bij het E-loket (ook P-loket) online een parkeervergunning aanvragen. Je kunt hier ook je vergunning verlengen, betalen, wijzigen of stopzetten. Bewoners loggen in met DigiD. Bedrijven loggen in met eHerkenning niveau EH2. De eHerkenning is voor onze leverancier van het vergunningensysteem: Desyde BV. Dit kan worden aangevraagd bij leveranciers zoals Reconi of KPN. Je kunt ook een parkeervergunning aanvragen als je bijna elke dag in een betaald parkeren gebied moet parkeren. Voor Strijp-S gelden andere regels. Kijk hiervoor op www.mobility-s.nl.

  • Externe link: Vergoeding bij planschade

    Met de inwerkingtreding van de Omgevingswet op 1 januari 2024 is de regelgeving over planschade gewijzigd. Het begrip ‘planschade’ is verdwenen, nu spreken we over nadeelcompensatie. Meer informatie over nadeelcompensatie.

  • Externe link: Bouwdossier opvragen

    Je kunt bij ons tegen betaling een bouwdossier opvragen. Een bouwdossier met verschillende bouwtekeningen kun je nodig hebben voor onder andere het aanvragen van een vergunning, klussen in je pand zoals het leggen van een vloer, of als je jouw pand gaat verkopen.