Zoekresultaat 1 - 10 van 297 resultaten

 • Alphen in cijfers

  Statistieken over Alphen aan den Rijn, bijvoorbeeld cijfers op het gebied van bevolking, wonen, onderwijs, zorg, economie, sport en verkeer. Statistieken bekijken »

 • Ligplaatsen voor boten

  Waar kunt u met uw boot aanleggen in de gemeente Alphen aan den Rijn.

 • Persoonsgegevens corrigeren of verwijderen

  U kunt een verzoek indienen om uw gegevens te laten corrigeren, aanvullen, afschermen of verwijderen. Bijvoorbeeld: Als de persoonsgegevens die de gemeente verwerkt niet juist zijn. Wanneer uw persoonsgegevens niet volledig zijn. Als u vindt dat uw gegevens niet van belang zijn voor het doel waarmee ze zijn verzameld. Als u vindt dat uw gegevens door de gemeente worden gebruikt die strijd zijn met de wet.  Tijdens het onderzoek kunt u de gemeente verzoeken uw gegevens niet verder te verstrekken.

 • Sportaccommodatie huren

  U zoekt een ruimte voor sport, spel of ontspanning. Dan kunt u via de gemeente verschillende (sport)accommodaties huren. We verhuren sport- en gymzalen, sporthallen en buitensportaccommodaties. Wilt u een ruimte huren? Stuur dan een e-mail naar verhuursport@alphenaandenrijn.nl met uw wensen en uw gegevens (naam, e-mailadres, telefoonnummer). Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.  

 • Verzoek Wet open overheid (Woo)

  Veel informatie van de overheid is openbaar, tenzijn er bijvoorbeeld vertrouwelijke gegevens in staan. Om die informatie te krijgen, doet u een Woo-verzoek. Leg in uw verzoek zo precies mogelijk uit waarvoor u de informatie nodig heeft. 

 • Bladkorf aanvragen

  In de herfst kunnen vallende bladeren van gemeentelijke bomen voor ongemak zorgen. Wij plaatsen bladkorven waarin u deze bladeren kunt verzamelen. Vallen er in het najaar veel bladeren in uw straat, dan kunt u in het najaar een bladkorf aanvragen De bladkorven worden half oktober geplaatst Als het blad van de bomen is gevallen, worden de korven weer weggehaald De gemeente heeft een beperkt aantal bladkorven. Daarom proberen we de korven zoveel mogelijk te verdelen over de wijken. Het is dus mogelijk dat de bladkorven op zijn

 • Paspoort aanvragen

  Een paspoort vraagt u persoonlijk aan bij de gemeente. Vraagt u een paspoort aan voor uw kind, dan moet uw kind zelf aanwezig zijn. U kunt uw paspoort meestal na 6 werkdagen ophalen.  Voor het aanvragen van een paspoort maakt u eerst een afspraak. Let op: vraag uw paspoort op tijd aan. We verwachten in 2024 meer aanvragen dan normaal. Voor het ophalen maken wij met u een afspraak tijdens de aanvraag. U kunt uw paspoort ook laten bezorgen.

 • Ontheffing gebruik openbare weg

  U heeft een ontheffing nodig als u (een deel van) de weg, stoep of parkeerplaats wilt gebruiken. Bijvoorbeeld om er een (grofvuil)container, bouwkeet, chemisch toilet, (bouw)kraan, vrachtwagen, bord of spandoek te plaatsen. U vraagt de ontheffing 3 weken van tevoren aan. Heeft u de ontheffing eerder nodig, dan betaalt u hiervoor extra.

 • Recht op gedenkplaatje overboeken

  Wanneer de persoon die het recht op het gedenkplaatje heeft is overleden, dan kunnen nabestaanden het recht laten overboeken op hun naam.

 • Vrijwilligersverzekering

  Bent u vrijwilliger of mantelzorger, dan bent u automatisch verzekerd tijdens het uitvoeren van uw vrijwilligerswerk. De gemeente heeft hiervoor een vrijwilligersverzekering afgesloten. Vrijwilligers en organisaties hoeven zich hier niet voor aan te melden. Wilt u een schade melden of heeft u een vraag over de verzekering, neem dan contact op met Participe Alphen aan den Rijn.