Zoekresultaat 1 - 10 van 75 resultaten

 • Ontheffing schenken zwak- alcoholhoudende dranken

  Wanneer je tijdens een evenement op openbaar terrein, bijvoorbeeld een weg, zwak- alcoholhoudende drank wilt schenken, heb je een ontheffing nodig. Vraag de ontheffing tenminste 4 weken voor het evenement bij ons aan.

 • Vrijstelling overschrijding geluidsnorm aanvragen

  Organiseer je als organisatie of bedrijf een festiviteit op je eigen terrein en verwacht je dat het geluid te hard is volgens de voorschriften? Vraag dan minimaal 2 weken van tevoren vrijstelling aan door een kennisgeving incidentele festiviteit te doen.

 • Evenementenvergunning aanvragen

  Ben je door Eindhoven247 naar ons gestuurd? Dan kun je een evenementenvergunning aanvragen.

 • Melding of vergunning milieubelastende activiteiten

  Voor informatie over het doen van een melding of het aanvragen van een vergunning voor milieubelastende activiteiten kun je terecht op de website van de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant. Je melding of vergunning wordt afgehandeld door de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (odzob).

 • Toegelaten Taxi Organisaties (TTO)

  Alleen taxi’s van Toegelaten Taxi Organisaties (TTO’s) mogen op taxistandplaatsen staan. De taxi’s van een TTO hebben goed opgeleide chauffeurs, weigeren nooit ritten en nemen altijd de kortste route. Bezoekers van onze stad mogen altijd kiezen welke taxi ze nemen en stappen altijd in een betrouwbare taxi.

 • Ontheffing sluitingsuur horeca

  In Eindhoven kun je als horecaondernemer verschillende soorten ontheffing van het sluitingsuur aanvragen; bijvoorbeeld ter ere van een jubileum van je zaak en op sommige plaatsen met een verlaatje.

 • Alcoholwetvergunning

  De alcoholwetvergunning is bedoeld voor horecabedrijven die tegen betaling alcoholhoudende drank schenken (voor gebruik ter plaatse) zoals een restaurant, café of een paracommercieel horecabedrijf zoals een sportkantine of verenigingsgebouw. De alcoholwetvergunning is ook bedoeld voor slijtersbedrijven die alcoholhoudende drank verstrekken (in gesloten verpakking) voor gebruik elders dan ter plaatse.

 • Ontheffing winkeltijdenwet

  In Eindhoven moeten winkels op werkdagen tussen 22:00 's avonds en 6:00 's ochtends zijn gesloten. Als winkelier kun je een incidentele ontheffing vragen van deze vaste winkeltijden, waardoor je langer open kunt zijn.

 • Exploitatievergunning

  Als je een bedrijf (openbare inrichting) start waarin je géén alcoholhoudende dranken schenkt, vraag je een exploitatievergunning aan. Daarnaast moet je een nieuwe exploitatievergunning aanvragen als je bedrijf van rechtsvorm verandert, of als een of meerdere ondernemers binnen je bedrijf wijzigen.

 • Standplaats weekmarkt

  Voor de weekmarkten in Eindhoven zijn 3 standplaatsen beschikbaar: vaste standplaatsen, meeloperstandplaatsen en standwerkerplaatsen. Voor de eerste 2 kom je alleen in aanmerking als je op de belangstellendenlijst staat. Schrijf je in via het online formulier of laat je inschrijven bij de marktmeester. Hieronder lees je meer over de verschillende marktstandplaatsen.