Zoekresultaat 1 - 10 van 335 resultaten

 • Bijen houden

  Andere mensen kunnen er last van hebben als u bijen houdt. Daarom gelden er speciale regels voor het houden van bijen. Als u zich niet aan deze regels kunt houden, dan heeft u een ontheffing nodig.

 • Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen

  Andere bestuurders mogen niet parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats. U krijgt een gereserveerde parkeerplaats, op het kenteken van uw auto, in de buurt van uw woning. Onder de knop 'handige links' vindt u een overzicht van de gehandicaptenparkeerplaatsen in het centrum van Heerlen.

 • Crisisplan

  U kunt een veiligheidsregio om informatie vragen over crisisplannen. Dit zijn plannen voor het voorkomen van branden, rampen en crisissen. Nederland is verdeeld in 25 veiligheidsregio’s. In een veiligheidsregio werken brandweer, gemeente, politie en de medische hulpverlening samen. Veiligheidsregio’s bestrijden...

 • Echtscheiding melden

  Voor het aanvragen van een scheiding gaat u naar de rechtbank. U heeft hiervoor een advocaat nodig. Zodra de gemeente de scheiding inschrijft in de burgerlijke stand, is de echtscheiding officieel.

 • Melden van het starten of afronden van het (ver)bouwen

  Zodra u klaar bent met het (ver)bouwen van uw woning, moet u dit melden bij de gemeente. Dit moet u doen voordat u de woning in gebruik neemt.

 • Makelaars- en bouwborden

  U mag op eigen grond makelaarsborden plaatsen voor het verkopen van een pand. Voor het plaatsen van bouwborden, voor grotere projecten, heeft u toestemming nodig van de gemeente Heerlen.

 • Verkoop gemeentelijke panden en bouwgrond

  De gemeente regelt de uitgifte van bouwgrond. Op een stuk bouwgrond kunt u bijvoorbeeld een huis of een bedrijf bouwen.

 • Radicalisering melden

  Er bestaan verschillende vormen van radicalisering te weten, rechts-extremisme, links-extremisme, dierenrechtenextremisme en religieus extremisme. Personen die radicaliseren keren zich af van de maatschappij. Zij kunnen afwijkend en extreem gedrag laten zien. Hiermee willen ze een bepaald doel bereiken....

 • Hergebruik van overheidsinformatie aanvragen

  Informatie die de gemeente maakt, mag u soms opnieuw gebruiken. Bijvoorbeeld plattegronden of resultaten van een onderzoek. Dit heet hergebruik van overheidsinformatie. U mag de informatie commercieel of niet-commercieel gebruiken.

 • Meldingen

  Wat u kunt melden U kunt overlast in uw woonomgeving bij ons melden- zoals: een kapot wegdek of losliggende stoeptegel niet werkend verkeerslicht of straatverlichting zwerfvuil/gedumpt afval een kapot verkeersbord of -paaltje wateroverlast schade aan straatmeubilair, zoals plantenbakken, parkbanken...