Zoekresultaat 1 - 10 van 284 resultaten

  • Luiers en incontinentiemateriaal

    De gemeente Maastricht zamelt luiers en incontinentiemateriaal in.

  • Bebording en markering

    B

  • Woning splitsen of omzetten naar kamers

    Het is mogelijk om een bestaande woning te splitsen, om er bijvoorbeeld appartementen van te maken of studentenkamers. Hiervoor moet u een

  • Alarminstallatie, vergunning

    Als u een alarmsysteem in uw huis of bedrijf wilt installeren, moet u soms een omgevingsvergunning bij de gemeente aanvragen. Bijvoorbeeld als u een alarmsysteem in een monumentaal pand wilt installeren. Het systeem moet voldoen aan de voorwaarden die in de vergunning staan.

  • Bovengrondse brandstoftanks, melding

    In Maastricht staan veel bovengrondse tanks voor brandgevaarlijke en milieubedreigende stoffen. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste installatie, de kwaliteit en het goed functioneren van de tank(s) en moet zelf zorgen voor de juiste certificaten. Als u een nieuwe tank installeren moet u dit vooraf melden bij de gemeente.

  • Onroerendezaakbelasting

    Als eigenaar van een onroerende zaak betaalt u onroerendezaakbelasting (ozb). Denk aan een woning, winkel, kantoorpand og garagebox. Bij bedrijfspanden betaalt ook de gebruiker van het pand onroerendezaakbelasting. Dit is bij woningen niet het geval. 

  • Precariobelasting

    Precario is de belasting die u betaalt om gemeentegrond openbaar te gebruiken. bijvoorbeeld bij gebruik als terras, bij het plaatsen van een container, uithangbord of bouwsteiger. Maar ook als u kabels of leidingen onder de openbare gemeentegrond wilt aanleggen.

  • Bodemverontreiniging, sanering

    Voor de vergunning bij bouwplannen voor huizen, kantoren en fabrieken is een bodemtoets nodig. Als uit de bodemtoets komt dat de grond vervuild is, kan de gemeente saneringsmaatregelen eisen. Als de grond niet ernstig vervuild is, kan de gemeente besluiten dat er toch gebouwd mag worden.

  • Vrijwilligers, verzekering

    Het is goed om als vrijwilliger verzekerd te zijn. De gemeente Maastricht heeft bij Aon Risk Solutions een verzekering afgesloten voor haar vrijwilligers. Dit is een ‘vangnetverzekering’. Wat inhoudt dat u bij schade moet aantonen dat er ergens anders geen dekking bestaat.

  • Parkeerbon

    In sommige gebieden moet u betalen om te parkeren bij de parkeerautomaten of via een parkeerapp op uw mobiele telefoon. Als u niet betaalt of te weinig, ontvangt u een thuis een parkeerbon met instructies om de naheffing te betalen.