Zoekresultaat 1 - 10 van 163 resultaten

 • Ontheffing voetgangersgebied inwoners

  In voetgangersgebieden geldt een inrijverbod. U kunt als inwoner de gemeente vragen om ontheffing voor het inrijverbod. U regelt de ontheffing snel en eenvoudig online.

 • Loterij organiseren

  Wanneer u een loterij wilt organiseren, vraagt u daarvoor een vergunning aan bij de gemeente.

 • Afwijkende winkelopenstelling

  Als winkelier kunt u de gemeente om ontheffing vragen om incidenteel buiten normale openingstijden geopend te zijn. Bijvoorbeeld vanwege een bijzondere gelegenheid of feestelijkheid of voor het starten van een avondwinkel op werkdagen.

 • Kien/bingoactiviteit organiseren

  Wanneer u een klein kansspel (zoals bingo, kienspel, rad van fortuin, vogelpiekspel) organiseert, meldt u dit bij de gemeente. Hier is geen vergunning voor nodig.

 • Ontheffing voetgangersgebied bedrijven

  In voetgangersgebieden geldt een inrijverbod. U kunt als bedrijf de gemeente vragen om ontheffing voor het inrijverbod. U regelt de ontheffing snel en eenvoudig online.

 • Briefadres

  Iedereen die in Nederland woont, moet zich als bewoner/inwoner inschrijven op het adres waar hij/zij (meestal) overnacht. Als een inwoner tijdelijk niet in een woning overnacht, dan moet hij/zij zich inschrijven op een briefadres.

 • Tijdelijke parkeerontheffing bedrijven

  Wanneer u als bedrijf tijdelijk werkzaamheden moet verrichten in het betaald parkeren gebied kunt u bij de gemeente een tijdelijke parkeerontheffing aanvragen. De ontheffing is snel en eenvoudig online te regelen.

 • Collecteren

  Wanneer u voor een goed doel een verkoopactie of inzameling van geld of goederen wilt houden of abonnees wilt werven moet u hiervoor een vergunning aanvragen of een melding doen. Dit geldt niet voor een verkoopactie of inzameling die in besloten kring wordt gehouden.

 • Woning splitsen in aparte zelfstandige woningen

  Wanneer u een woning of pand in 1 of meerdere woningen (bijvoorbeeld appartementen) splitst, vraagt u daarvoor een omgevingsvergunning aan bij de gemeente. Voorwaarden U vraagt een omgevingsvergunning aan De gemeente verstrekt de vergunning wanneer de nieuwe situatie in overeenstemming is met de bestemmingsplanvoorschriften en de technische eisen De gemeente verwerkt de splitsing in de kadastrale gegevens U vraagt 1 of meer extra huisnummers aan Meer informatie Mail naar postbus@meppel.nl of bel Klantcontactcentrum, telefoonnummer 14 0522

 • Vrijwilligerswerk, begeleiding

  Vrijwilligerswerk is onbetaald werk waarbij u maatschappelijk nuttige activiteiten verricht. Wanneer u op zoek bent naar vrijwilligerswerk, kan de gemeente Meppel u ondersteunen bij het vinden van vrijwilligerswerk Voordelen van vrijwilligerswerk Vrijwilligerswerk kan een opstap zijn naar betaald werk omdat u: leert samenwerken initiatieven ontwikkelt concrete opdrachten uitvoert een werkritme opdoet vaardigheden ontwikkelt die nodig zijn voor de arbeidsmark uw zelfredzaamheid bevordert Vrijwilligerswerk vinden Neem contact op met de Stichting Welzijn MensenWerk. Meer informatie Mail naar postbus@meppel.nl of bel Klantcontactcentrum, telefoonnummer 14  0522