Zoekresultaat 1 - 8 van 8 resultaten

 • Kansregeling

  De gemeente Tytsjerksteradiel heeft geen "Kansregeling". Kijk voor alle minimaregelingen op Regelingen voor minima. 

 • Geregistreerd partnerschap

  Alle informatie over een geregistreerd partnerschap in Tytsjerksteradiel vindt u op trouwenintytsjerksteradiel.nl.

 • Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG)

  In de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) staan de gegevens van alle adressen en gebouwen in de gemeente. Ook de standplaatsen voor woonwagens en ligplaatsen voor woonboten staan in de BAG. Overheidsorganisaties zijn verplicht de gegevens uit de BAG te gebruiken. U kunt in de BAG kijken via de BAG Viewer van het Kadaster.

 • Festiviteit bedrijf, vereniging of school

  U mag een paar keer per jaar een festiviteit organiseren voor uw horecabedrijf. Bijvoorbeeld: een muziekoptreden bij een café een straatfeest samen met andere verenigingen een personeelsfeest met een band of dj een schooltoernooi Als u zo'n festiviteit wilt organiseren, meldt u dit bij de gemeente. Doe de melding online

 • Milieuvervuiling melden

  Melding doen met Fixi Een milieuklacht geeft u aan ons door met Fixi. Klik op de kaart om de locatie door te geven, of vul het adres zelf in. Laat u uw e-mailadres achter? Dan houden wij u op de hoogte. Liever bellen? Bel ons op 14 0511. Buiten openingstijden kunt u via gemeente@t-diel.nl uw klacht doorgeven.

 • Grafsteen of gedenkteken plaatsen

  Als u een grafsteen of gedenkplaat op een graf wilt plaatsen, hebt u een vergunning nodig van de gemeente. Uw grafsteenspecialist kan dit voor u regelen. Als u een gedenkteken op een openbare plek wilt plaatsen, hebt u toestemming nodig van de wegbeheerder. Vaak is dit de gemeente, maar dit kan ook Rijkswaterstaat, de provincie of het waterschap zijn. Belangrijk is dat het gedenkteken de verkeersveiligheid niet in gevaar brengt. U kunt bijvoorbeeld een gedenkteken op een openbare plek plaatsen voor een verkeersslachtoffer of slachtoffer van zinloos geweld.

 • Openingstijden winkels

  In de gemeente Tytsjerksteradiel mogen winkels geopend zijn van maandag tot en met zondag, van 06.00 tot 22.00 uur. Wilt u open zijn met uw winkel buiten de normale openingstijden? Dan vraagt u hiervoor een ontheffing aan bij de gemeente. Feestdagen Binnen de gemeente mogen winkels niet open zijn op Nieuwjaarsdag en 1e Kerstdag. Voor deze dagen kunt u géén ontheffing aanvragen.

 • Graf op gemeentelijke begraafplaats aanvragen

  Als een dierbare van u is overleden, kunt u diegene begraven op een gemeentelijke of particuliere begraafplaats. Als u voor een gemeentelijke begraafplaats kiest, vraagt u bij de gemeente een graf aan. De uitvaartondernemer kan dit voor u regelen. In Tytsjerksteradiel is er één gemeentelijke begraafplaats. Deze ligt in Jistrum. Lees hier alles over deze begraafplaats.