Zoekresultaat 1 - 8 van 8 resultaten

  • Afspraak maken

    Maak uw afspraak online. U ziet dan meteen welke tijdstippen beschikbaar zijn.

  • Toezicht op bouw en verbouw

    Bij de bouw moet u zich aan regels en afspraken houden. Iemand controleert of u dat ook doet.

    • Soms is dat iemand van de gemeente.
    • Soms moet u daar zelf iemand voor inhuren: een kwaliteitsborger. De kwaliteitsborger stelt een plan op. Dat heet een borgingsplan. Daarin staat hoe er gebouwd wordt, en hoe het bouwwerk eruit gaat zien.

    U laat de gemeente weten wanneer u begint met de bouw en wanneer u klaar bent.

    Wie controleert uw bouwwerk?

    Dat hangt van het bouwwerk af. Het bouwwerk is het gebouw dat u aan het bouwen of verbouwen bent. Bij kleine bouwwerken controleert de kwaliteitsborger. Bij grotere bouwwerken doet de gemeente dat.

    Hoe weet u of uw bouwwerk klein of groot is? Bouwwerken zijn ingedeeld in gevolgklassen. Hoe groter de gevolgen zijn als er iets misgaat met het bouwwerk, hoe hoger de gevolgklasse. Er zijn 3 gevolgklassen: 1, 2 en 3.

    Zit uw bouwwerk in gevolgklasse 1? En gaat het om nieuwbouw? Dan moet u een kwaliteitsborger inhuren. Zit uw bouwwerk in gevolgklasse 2 of 3, of gaat het om een verbouwing? Dan controleert de gemeente.

    Wilt u weten in welke gevolgklasse uw bouwwerk valt? Kijk dan op de website van Iplo. Of doe de vergunningcheck in het Omgevingsloket.

    Wat controleert de kwaliteitsborger of de gemeente?

    • of u bouwt zoals in uw vergunning staat, of in het borgingsplan
    • of u het gebouw en het terrein gebruikt zoals in uw vergunning of in uw borgingsplan staat
    • hoe u bouwt (bouwt u bijvoorbeeld veilig genoeg)
    • hoe u bouwmateriaal (zoals planken, stenen en gereedschap) op de bouwplaats brengt en opruimt.

    Houdt u zich niet aan de afspraken en regels? Dan kan de gemeente of de kwaliteitsborger de bouw stoppen. Of u mag het gebouw niet meer gebruiken.

  • Afvalwater lozen

    Als uw bedrijf afvalwater wil lozen op het gemeentelijk rioleringsstelsel moet u in sommige gevallen een omgevingsvergunning aanvragen. De gemeente vraagt meestal advies aan het waterschap.U mag geen afvalwater buiten het riool lozen. Wanneer uw bedrijf (nog) niet op het riool is aangesloten, moe...

  • Dwangsom bij niet tijdig beslissen (ingebrekestelling)

    Een dwangsom is een boete die de gemeente aan u moet betalen. Deze boete kan de gemeente krijgen als zij te laat is met het nemen van een beslissing op uw aanvraag of bezwaarschrift. De boete wordt opgelegd per dag dat de beslissing te laat is.U kunt de gemeente Deventer in gebreke stellen als de...

  • Kopie vergunning of tekening aanvragen

    Kopieën opvragen van goedgekeurde (oude) bouwplannen, tekeningen en vergunningen kunt u opvragen. Hieraan zijn kosten verbonden.

  • Verklaring omtrent gedrag

    Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Op deze pagina lees je waarom je dit soms nodig hebt en hoe je dit aanvraagt.

  • Ontheffing tijdelijk alcohol schenken

    Wilt u tijdens bijzondere en tijdelijke evenementen binnen of buiten uw horecabedrijf zwak-alcoholische dranken schenken? Dan heeft u een ontheffing nodig van de eisen van de Drank- en horecawet. Een ontheffing vraagt u schriftelijk aan. Dit kan tot uiterlijk 3 weken van tevoren.

  • Subsidies en leningen

    In de gemeente Beuningen zijn veel organisaties actief. Misschien komt uw stichting, vereniging of belangengroep in aanmerking voor subsidie.