Zoekresultaat 1 - 10 van 864 resultaten

  • Wet milieubeheer, ontheffing

    Wilt u handelingen verrichten die volgens de bepalingen in de Wet milieubeheer verboden zijn? U kunt in bepaalde gevallen een ontheffing aanvragen bij de Provincie Limburg. 

  • Natuur- en landschapsbeheer (SNL)

    Beheerders van natuurgebieden kunnen een jaarlijkse vergoeding krijgen voor het beheer. In het Natuurbeheerplan Groningen is aangegeven welke percelen voor subsidie in aanmerking komen en voor welk natuur-of landschapsbeheertype wij een subsidie geven. De subsidie wordt gegeven voor een periode van 6 jaar.

  • Vergoeding na schade intrekken vergunning voor onttrekken grondwater

    Het kan voorkomen dat uw vergunning om grondwater te onttrekken of om water te infiltreren ingetrokken of gewijzigd wordt.

  • Plaatsen tijdelijke verkeersmaatregelen, aanvraag toestemming

    Bedoeld om tijdelijk verkeersmaatregelen te mogen plaatsen en toe te passen op of langs een provinciale weg. 

  • Zienswijze op afstoten cultuurgoed of verzameling

    Soms wil de provincie cultuurgoed afstoten. Bijvoorbeeld door het te verkopen. Denk aan een schilderij uit de 17e eeuw, een archeologische vondst of een verzameling antieke munten. Bent u het hier niet mee eens? Dien dan uw zienswijze in bij de provincie.

  • Geluidbelastingkaart inzien

    Als u dicht bij een drukke provinciale weg of spoorweg woont, kunt u geluidsoverlast hebben van het weg- of spoorverkeer. Ook een school of ziekenhuis aan een (spoor)weg kan last hebben van het geluid. De provincie maakt elke 5 jaar een geluidbelastingkaart om u een overzicht te geven van de geluidsbronnen. Een geluidbelastingkaart bestaat uit tabellen en een geografische kaart. Iedereen mag de geluidbelastingkaart bekijken. Op de geluidbelastingkaart staat: de geluidbelasting van de (spoor)wegen in het jaar voor de vaststelling van de geluidbelastingkaart het aantal geluidsgevoelige objecten en bewoners dat te maken heeft met bepaalde geluidswaarden. Voorbeelden van geluidsgevoelige objecten zijn woningen, scholen en ziekenhuizen.

  • Borden plaatsen langs vaarweg

    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Heeft u voor 1 januari 2024 een vergunningaanvraag ingediend? Dan behandelen wij uw aanvraag volgens de oude regelgeving van vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet.

    U heeft een omgevingsvergunning nodig als u opschriften, aankondigingen, afbeeldingen, borden, vlaggen, spandoeken en bijbehorende constructies wilt plaatsen langs een provinciale vaarweg.

    U vraagt een omgevingsvergunning aan via het Omgevingsloket voor de activiteit Borden plaatsen langs vaarweg.

    Oevervegetatie of begroeiing verwijderen

    Moet u oevervegetatie of begroeiing verwijderen om uw bord te kunnen plaatsen, geef dit dan aan in uw vergunningaanvraag. U mag namelijk niet zonder toestemming van de provincie oevervegetatie of begroeiing verwijderen.

    KLIC-melding
    Verder moet u tijdig een KLIC-melding doen. Een KLIC-melding is een melding waarin u aangeeft waar u wilt gaan graven. U krijgt dan van het kadaster informatie over de ondergrond. Zo wordt voorkomen dat u per ongeluk kabels of leidingen beschadigt omdat u geen informatie had over de ondergrond.

  • Klachten over natuurgebieden

    In natuurgebieden in de provincie gelden vaak regels om planten en dieren te beschermen. Ziet u dat anderen zich niet aan deze regels houden? Of heeft u een andere klacht over een natuurgebied in de provincie? Meld uw klacht dan bij de provincie.

  • Groene schoolpleinen

    Groene, gezonde en klimaatbestendige steden en dorpen

  • Evenement in de buitenlucht

    Organiseert u een evenement in de buitenlucht? Dan heeft u mogelijk een natuurvergunning nodig. We helpen u met ons stappenplan op weg om dit vast te kunnen stellen.