Zoekresultaat 1 - 3 van 3 resultaten

  • Asbest verwijderen

    Asbest is een gevaarlijk materiaal dat niet meer mag worden gebruikt in woningen en gebouwen. Wilt u asbest in of rondom uw woning of bedrijf verwijderen? Dan moet u dit vooraf melden via het Omgevingsloket. De Omgevingsdienst Veluwe (ODVeluwe) handelt de melding af. Melding indienen met DigiD Asbest zelf verwijderen Deze werkzaamheden mag u zelf doen: Verwijderen van geschroefde platen waarin de asbestvezels hechtgebonden zijn (geen dakleien), maximaal 35m2 per perceel. Verwijderen van niet-gelijmde vloertegels en/of niet-gelijmde asbesthoudende vloerbedekking, maximaal 35m2 per perceel. U moet minimaal 5 werkdagen van te voren een melding indienen. Richtlijnen asbest verwijderen en verpakken Draag beschermende kleding. Houd de delen zoveel mogelijk intact. Spuit het asbestafval nat. Pak het asbestafval dubbel in. Gebruik hiervoor speciale asbestzakken of doorzichtig plastic folie van minimaal 0,2mm en omwikkel dit met een laag tape. Herhaal deze handelingen nog een keer. Geef op het pakket duidelijk aan dat het om asbest gaat. Lever het verpakte asbestafval in bij een afvalinzamelaar, bijvoorbeeld Van Werven. Asbest laten verwijderen Als u meer dan 35m2 aan asbest wilt verwijderen moet u dit laten doen door een gecertificeerd bedrijf. U heeft dan ook een asbestinventarisatierapport nodig. Dien de melding minimaal 4 weken van te voren in.

  • Omgevingsvergunning

    Wilt u bouwen, verbouwen of op een andere manier iets aan uw omgeving veranderen? Dan kan het zijn dat u daarvoor een vergunning nodig heeft. Controleer of u een vergunning nodig heeft U heeft niet overal een vergunning voor nodig. Controleer in het Omgevingsloket of u een vergunning nodig heeft voor uw activiteit. Is dit niet het geval, dan hoeft u geen contact op te nemen met de gemeente en kunt u aan de slag. Ik wil checken of ik een vergunning nodig heb Als uit de vergunningcheck blijkt dat u een vergunning nodig hebt, dan heeft u de volgende mogelijkheden: U kunt een conceptverzoek indienen voor uw plan U heeft een plan uitgewerkt. Het is handig om te weten of uw plan haalbaar is, voor u de vergunningsaanvraag doet en of uw plan binnen het omgevingsplan van de gemeente past. Voldoet uw plan aan de  regels die gelden voor welstand, de natuur of het milieu. En of andere overheden eraan mee kunnen werken. Dien daarom een conceptverzoek in. Wij geven u dan een voorlopig oordeel over de wenselijkheid van uw plan. En wij laten u weten of u nog extra onderzoek moet doen. Zo krijgt u de nodige zekerheid over de haalbaarheid van uw plan, voordat u het plan volledig uitgewerkt heeft. Let op: u kunt uw plan pas uitvoeren als u de definitieve vergunning hebt. Lees meer over het conceptverzoek Omgevingsvergunning.  Een conceptverzoek indienen: Klik hieronder op ‘Ik wil een Conceptverzoek indienen’ Log hier in met uw DigiD Start de aanvraag Lever zoveel mogelijk informatie aan Kies er bij stap 7 voor om uw aanvraag in te dienen als Conceptverzoek Als u uw conceptverzoek heeft ingediend, nemen wij contact met u op over uw plan.  Ik wil een conceptverzoek indienen U kunt direct een vergunning aanvragen Weet u zeker dat uw plan goed uitgewerkt is, dat u direct een vergunning aan kunt vragen? Start dan de aanvraag in het Omgevingsloket. Twijfelt u toch ergens over? Dien dan eerst een conceptverzoek in. Zo kunt u – als uw plan haalbaar blijkt – uiteindelijk snel en nog beter voorbereid de aanvraag doen. Ik wil direct een vergunning aanvragen Heeft u een plan dat niet binnen de regels van het Omgevingsplan past? Dan kunt u een Buitenplanse Omgevingsplanactiviteit (BOPA) aanvragen. Lees meer informatie over de BOPA (link naar onderliggende pagina). U wilt graag hulp Heeft u een idee waarvan u niet weet of het concreet genoeg is om als conceptverzoek in te dienen? Is het nog een vaag idee, twijfelt u of uw plan of idee binnen het Omgevingsplan past? Maak dan online een afspraak. Dan helpen wij u bij uw keuze en bespreken we samen wat voor u de beste vervolgstap is. Ik wil een balieafspraak maken

  • Boom kappen

    Als u een boom wilt (laten) kappen, dan is het mogelijk dat u daarvoor een omgevingsvergunning moet aanvragen. Wel of geen vergunning Om te beoordelen of u een omgevingsvergunning moet aanvragen, moet u eerst weten of de boom: op de bomenlijst (pdf, 860kb) staat. in de groene wijk Kleine Landhuisbouw Wezep (pdf, 276kb) staat. in de groene wijk Juliana Park Wezep (pdf, 221kb) staat. in een Rijksbeschermde buitenplaats staat. wel of niet op uw bouwperceel staat. Vervolgens loopt u onderstaande beslisboom voor bomenkap door. Is de afbeelding niet goed leesbaar? Beantwoord dan de vragen in de beslisboom bomenkap. Toelichting 1 Bekijk op het Omgevingsloket - Regels op de kaart of u een omgevingsvergunning nodig heeft. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met de frontoffice Vergunningen via tel. 0525 63 82 00.  Toelichting 2 U hoeft geen omgevingsvergunning aan te vragen, maar u moet wel rekening houden met de natuurwetgeving. Ook moet u er op letten dat u geen dieren verstoort (bijvoorbeeld tijdens het broedseizoen). Kijk voor meer informatie op de volgende linkjes: Vergunning beschermde soorten en de overzichtspagina van natuur.