Zoekresultaat 1 - 10 van 13 resultaten

  • Inburgeren

    De meeste vreemdelingen die in Nederland komen wonen, moeten inburgeren. Dit betekent dat je de Nederlandse taal leert lezen, schrijven en spreken. Je moet ook leren over het leven in Nederland. Je bent ingeburgerd als je het inburgeringsexamen hebt gehaald. Je zoekt zelf uit waar je een inburgeringscursus wilt volgen. Dit kan je bijvoorbeeld doen bij een opleidingsinstituut zoals een…

  • Klacht over de gemeente indienen

    Ben je niet goed behandeld door een medewerker van de gemeente? Dan kan je een klacht indienen bij de gemeente. Online een klacht indienen als natuurlijk persoon (DigiD) Online een klacht indienen als organisatie (eHerkenning) Heb je geen DigiD of eHerkenning? Vul dan het online formulier in waarmee je een klacht kan indienen zonder DigiD of eHerkenning.  Let op Je…

  • Verhuizen binnen Nederland

    Ga je verhuizen binnen Nederland? Je geeft dit dan door aan de gemeente waarin je gaat wonen. Ook als je in dezelfde gemeente blijft wonen. De gemeente past de Basisregistratie Personen dan aan. De gemeente geeft jouw verhuizing door aan de organisaties die deze gegevens nodig hebben voor het uitvoeren van hun wettelijke taak. Online jouw verhuizing doorgeven (DigiD) Of maak…

  • Melding over openbare ruimte indienen

    Zie je in de openbare ruimte iets dat kapot is of moet worden opgeruimd? Meld dit dan, zodat wij het kunnen verhelpen.  Online een melding openbare ruimte indienen via fixi.nl Welke meldingen kan je indienen? Je kan onder andere meldingen indienen over: dode (kleine) dieren; eikenprocessierups; fietspaden; fietswrakken; gedumpt afval in openbaar gebied (behalve bijgeplaatst afval rondom afval-aanbiedplaatsen, dit kan…

  • Een evenement organiseren

    Evenementen zijn er in vele soorten en maten. Van een buurtbarbecue en een feestelijke opening van een nieuwe winkel tot een kermis of popconcert. Afhankelijk van de activiteiten en de grootte van het evenement zijn er risico’s verbonden aan het organiseren ervan. Evenementen trekken vaak veel publiek of vereisen speciale maatregelen zoals het afsluiten van een straat. Daarom is het…

  • Huwelijk of geregistreerd partnerschap

    Ga je trouwen of een geregistreerd partnerschap aan? En is jouw keuze gevallen op een mooie trouwlocatie in de gemeente Noordwijk? Dan moet je daarvoor een paar dingen regelen bij ons. Je moet een datum vastleggen en een melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap doen. Dit is in de plaats gekomen van de ondertrouw. Dit moet minimaal 2 weken en…

  • Toegangspas woon- en winkelgebied

    De woon- en winkellocaties in de Hoofdstraat, Bomstraat, Maarten Kruytstraat, Kerkstraat en de Keuvel hebben een beweegbaar afsluitsysteem (verzinkbare paal). Dit systeem is aangesloten op een dynamisch inzinkbare multi-pilaar en direct gekoppeld aan een huisnummergebonden toegangspas. De toegangspas geeft alleen de mogelijkheid tot inrijden om te laden en lossen. Deze pas geeft dus geen toestemming om te parkeren. Maak online een…

  • Aangifte doen van overlijden

    Aangifte van overlijden doe je in de gemeente waarin de persoon is overleden. Dit moet voor de begrafenis of crematie. Meestal doet de begrafenisondernemer aangifte van overlijden namens de nabestaanden. De gemeente past de Basisregistratie Personen (BRP) aan. Zijn er geen nabestaanden? Dan zorgt de gemeente dat de overledene begraven wordt. Online aangifte doen van overlijden als begrafenisondernemer (eHerkenning) Online aangifte…

  • Parkeervergunning of toegangsontheffing aanvragen als inwoner of bedrijf

    Om de parkeerdruk te reguleren zijn er in de gemeente Noordwijk parkeerregels. Zoals betaald parkeren en blauwe zones. Inwoners en bedrijven kunnen in bepaalde gevallen een parkeervergunning of ontheffing aanvragen. Dit biedt inwoners van gebieden met parkeerregimes de mogelijkheid om te parkeren in de omgeving. Tegen een lager tarief of met een andere parkeerduur. Dit hangt af van jouw woonlocatie.…

  • Aangifte doen van geboorte

    Je moet binnen 3 dagen na de geboorte van een kind geboorteaangifte doen. De dag van de geboorte telt niet mee. Is de 3e dag een zaterdag, zondag of feestdag? Dan mag je de aangifte ook op de 1e werkdag erna doen. Je doet de aangifte bij de gemeente waarin het kind is geboren. De ambtenaar van de burgerlijke stand…