Zoekresultaat 1 - 10 van 26 resultaten

  • Geluidsoverlast

    Bij ernstige geluidsoverlast in de openbare ruimte belt u onze meldkamer. Bijvoorbeeld als u last hebt van luidruchtige mensen op straat, in een park of op het water. Een handhaver komt dan zo gauw mogelijk. Minder urgente problemen meldt u online. Zoals lawaai van een brug of een irritante bromtoon waarvan u niet weet waar die vandaan komt.

  • Andere achternaam gebruiken

    U meldt online dat u de achternaam van uw partner wilt gaan gebruiken. Of dat u juist weer de naam gebruikt die u bij uw geboorte hebt gekregen, bijvoorbeeld na een scheiding. Na uw melding schrijft de overheid u voortaan aan met de gekozen achternaam.

  • Bekendmakingen en regelgeving

    Al onze regelgeving en officiële bekendmakingen publiceren wij op overheid.nl. Zoals berichten over bouwplannen, vergunningen of nieuwe verordeningen. Op overheid.nl kunt u zich ook op een e-mailservice abonneren. U wordt dan op de hoogte gehouden van bekendmakingen in uw buurt.

  • Recyclewagen

    Bij de Recyclewagen van Spaarnelanden levert u kleine hoeveelheden spullen in die niet in de gewone afvalcontainers horen. Bijvoorbeeld kleine elektrische apparaten, ijzer en metalen, harde kunststoffen, accu’s en verfblikken.

  • Kapotte of missende spullen of borden op straat

    U geeft online aan ons door als u ergens kapot of ontbrekend straatmeubilair ziet, zoals een bankje, fietsenrek, paaltje of speeltoestel. Meld ook een beschadigd of missend verkeersbord of straatnaambord. Soms levert de situatie gevaar op. Bijvoorbeeld als een verkeersbord op de weg ligt of een speeltoestel ernstig beschadigd is. Bel dan 023 511 49 50.

  • Kenteken gedeelde parkeervergunning aanmelden

    Hebt u een parkeervergunning voor bedrijven zonder vast kenteken, voor maatschappelijke instellingen, voor hulpverleners of voor bewoners met 2 kentekens op 1 vergunning, dan is er altijd 1 kenteken actief. Voordat u gaat parkeren, moet u uw kenteken activeren. U regelt dit via parkeren.haarlem.nl. Hiervoor ontvangt u een aanmeldnummer en pincode.

  • Overlijden aangeven

    Meestal geeft een uitvaartondernemer aan de gemeente door dat iemand is overleden. Dit regelt de uitvaartondernemer online of in de publiekshal. Als nabestaande kunt u ook zelf aangifte doen in de publiekshal. Dat kan iedere werkdag tussen 9.00 en 12.30 uur. Een afspraak is niet nodig. Aangifte doen van overlijden moet binnen 6 werkdagen na het overlijden.

  • Niet-werkend verkeerslicht

    Een niet-werkend verkeerslicht of voetgangerslicht meldt u online. U geeft de locatie aan en wat er aan de hand is. Hebt u een foto, dan is het handig als u die meestuurt. Wij kunnen het probleem dan vaak sneller oplossen. Bel onze meldkamer als het defect direct gevaar oplevert.

  • Wegwerkzaamheden

    Op het Bereikbaarheidsportaal vindt u een kaart met de huidige en geplande wegwerkzaamheden en informatie over de bereikbaarheid in de stad. U kunt linksboven zoeken naar een specifieke straat of inzoomen op de kaart.

  • Fietsenstallingen

    Met de fiets naar de binnenstad of het station? Parkeer hem gratis en veilig in een openbare fietsstalling. Alleen als u uw fiets buiten openingstijden laat staan, betaalt u soms een nachttarief. Het parkeren van een bak-, brom- of snorfiets kost vaak ook overdag geld. Ga naar haarlembereikbaar.com voor een overzicht van alle fietsstallingen met meer informatie zoals openingstijden, voorzieningen en aantal plekken.