Zoekresultaat 1 - 10 van 16 resultaten

  • Parkeren in Duiven

    In het centrum van Duiven geldt een blauwe parkeerzone. De straten 't Weike, 't Buske en de Van Schaikstraat zijn een zone voor vergunninghouders. Hier mag alleen worden geparkeerd met een geldige parkeervergunning. Deze vraagt u online aan bij de gemeente.

  • Tussengebied

    Het tussengebied gaan we opnieuw inrichten. Met ‘tussengebied’ bedoelen wij het gehele landelijke tussengebied tussen de kernen Duiven en Westervoort. Om een nieuwe inrichting van het gebied te kunnen waarmaken werken de gemeenten Duiven en Westervoort samen aan een koersdocument.

  • Voorwerpen op of aan de weg

    Wanneer u tijdelijk voorwerpen wilt plaatsen op of aan de weg, heeft u hiervoor een vergunning nodig. Hierbij kunt u denken aan voorwerpen zoals een kraan, bouwkeet of steiger.

  • Wet Kwaliteitsborging (Wkb)

    Sinds 1 januari 2024 geldt de Wet Kwaliteitsborging voor nieuwbouw in gevolgklasse 1. Dat gaat onder meer over grondgebonden woningen, bedrijfsgebouwen met maximaal twee bouwlagen en vakantiehuisjes. Voor het bouwtechnische deel van deze bouwwerken verleent de gemeente geen vergunning meer. De gemeente kijkt alleen nog of de nieuwbouw past in het omgevingsplan. Ook houdt de gemeente geen toezicht meer op de technische bouw van nieuwbouwprojecten. Voor verbouw gaat de Wet Kwaliteitsborging waarschijnlijk pas op 1 januari 2025 gelden.

  • Gehandicaptenparkeerkaart

    Heeft u door een beperking problemen met parkeren? Met een gehandicaptenparkeerkaart (hierna: GPK) mag u parkeren op alle algemene parkeerplaatsen voor gehandicapten in heel Europa. Deze zijn vlak bij de ingang van openbare gebouwen, zoals winkels en ziekenhuizen. U kunt een GPK in iedere auto gebruiken.

  • Evenement: melding of vergunning

    Een evenement is een gebeurtenis die voor publiek toegankelijk is. Binnen de gemeente Duiven wordt onderscheid gemaakt tussen een evenement dat je moet melden en een evenement waarvoor een vergunning nodig is.

  • Individuele inkomenstoeslag

    Deze regeling is voor mensen met een inkomen tot 110% van het bijstandsniveau waarvan het vermogen niet hoger is dan het maximaal vrij te laten vermogen.

  • Tellen van de stemmen

    Het tellen van de stemmen is openbaar. Hieronder leest u waar en wanneer de stemmen geteld worden.

  • Melding doen

    Is er iets kapot bij u in de buurt? Bijvoorbeeld een lantaarnpaal of stoeptegel? Meld het ons. Ook als het gaat om rondslingerend afval, vernielingen, ongedierte of berenklauwen en processierupsen. Ernstige problemen lossen we snel op. Minder dringende zaken plannen we in.

  • Omgevingsplan

    In het omgevingsplan staat wat er in uw gemeente mag. Bijvoorbeeld hoe de grond en gebouwen mogen worden gebruikt. Ook ziet u waar woningen, winkels, bedrijven of horeca zijn toegestaan. Daarnaast ziet u welke grond is gereserveerd voor wegen en groen.