Zoekresultaat 1 - 8 van 8 resultaten

  • Exploitatievergunning

    Wilt u een horecabedrijf starten of overnemen? Dan heeft u een exploitatievergunning nodig. Wilt u alcohol schenken of verkopen? Dan heeft u een alcoholvergunning nodig. Als u geen alcohol gaat schenken of verkopen is een exploitatievergunning genoeg.

  • Evenementenvergunning

    Wilt u een evenement organiseren? Dan heeft u misschien een vergunning nodig. Bijvoorbeeld voor een kermis, braderie, snuffelmarkt of een festival. De vergunning vraagt u minimaal 12 weken van tevoren aan. Dit geldt zowel voor bedrijven als particulieren.

  • Bezwaar en beroep

    Bent u het niet eens met een beslissing van de gemeente? En staat in de beslissing dat u bezwaar kunt maken? Geef dan uw bezwaar binnen 6 weken na het bekend maken door aan de gemeente. Bezwaar maken is gratis en kan online of per brief.

  • Ontevreden over hoe u bent geholpen

    Vindt u dat u slecht bent geholpen door de gemeente? Of dat een medewerker u niet goed behandeld heeft? Dan wil de gemeente dat graag weten. Zo kunnen we onze dienstverlening verbeteren. Ook kunt u een compliment geven. Ook daar leren we van.

  • Digitale zienswijze indienen

    In een omgevingsplan staat wat er in een bepaald gebied mag worden gebouwd of verbouwd. En hoe de grond en de gebouwen mogen worden gebruikt. Soms verandert de gemeente het omgevingsplan of er zijn andere plannen die veranderen. Dan legt de gemeente deze plannen ter inzage. Elk plan ligt 6 weken ter inzage. In die 6 weken kunt u uw reactie geven. Dat heet 'een zienswijze indienen'.

  • Afspraak maken

    Regel uw zaken zoveel mogelijk online. Wilt u langskomen? Maak dan online een afspraak. U kunt zonder afspraak uw nieuwe paspoort, identiteitskaart of rijbewijs ophalen.

  • Standplaatsvergunning

    Wilt u spullen of eten verkopen vanuit een kraam of wagen op een plek aan de openbare weg? Zoals bijvoorbeeld ijs of bloemen? Of wilt u tijdelijk producten verkopen zoals bijvoorbeeld kerstbomen of oliebollen? Dan heeft u een standplaatsvergunning nodig. Een aanvraag kost geld, ook als deze wordt geweigerd.

  • Verharden en verhogen

    Wilt u grond ophogen, afgraven, egaliseren of verharden? Bijvoorbeeld voor de aanleg van een weg, pad of parkeerplaats? Dan heeft u voor een bepaalde gebieden een omgevingsvergunning nodig. De gemeente noemt deze plekken kwetsbare gebieden.