Zoekresultaat 1 - 10 van 17 resultaten

  • Adresonderzoek

    U kunt op MijnOverheid opzoeken hoeveel bewoners er staan ingeschreven op uw adres. Staat er op uw adres iemand ingeschreven die er niet woont? Of ontvangt u post van vorige bewoners? Dan kunt u de gemeente vragen om een adresonderzoek te starten. De gemeente onderzoekt dan waar deze persoon echt woont.

  • Paspoort

    U vraagt een paspoort zelf aan bij de gemeente. U kunt het paspoort ophalen bij de gemeente of laten thuisbezorgen. Maak een afspraak voor het aanvragen of ophalen van uw paspoort. U kunt uw paspoort ook zonder afspraak afhalen.

  • Leerlingenvervoer

    Er is leerlingenvervoer als uw kind niet zelfstandig naar school kan. Bijvoorbeeld bij ziekte, een handicap of gedragsproblemen. Soms kan uw kind hier ook gebruik van maken omdat de school ver weg is. De gemeente beslist of uw kind recht heeft op leerlingenvervoer.

  • Evenementenvergunning

    Wilt u een evenement organiseren? Dan heeft u misschien een vergunning nodig. Bijvoorbeeld voor een kermis, braderie, snuffelmarkt of een festival. De vergunning vraagt u minimaal 12 weken van tevoren aan. Dit geldt zowel voor bedrijven als particulieren.

  • Bezwaar en beroep

    Bent u het niet eens met een beslissing van de gemeente? En staat in de beslissing dat u bezwaar kunt maken? Geef dan uw bezwaar binnen 6 weken na het bekend maken door aan de gemeente. Bezwaar maken is gratis en kan online of per brief.

  • Ontevreden over hoe u bent geholpen

    Vindt u dat u slecht bent geholpen door de gemeente? Of dat een medewerker u niet goed behandeld heeft? Dan wil de gemeente dat graag weten. Zo kunnen we onze dienstverlening verbeteren. Ook kunt u een compliment geven. Ook daar leren we van.

  • Ontheffing verkeersregels en parkeerverbod

    Kunt u bepaalde werkzaamheden of activiteiten alleen uitvoeren door verkeersregels of verkeerstekens te overtreden? Bijvoorbeeld omdat u ergens in moet rijden of moet parkeren waar dat niet mag? Vraag dan een ontheffing verkeersregels aan, bijvoorbeeld voor ontheffing van een parkeerverbod.

  • Digitale zienswijze indienen

    In een omgevingsplan staat wat er in een bepaald gebied mag worden gebouwd of verbouwd. En hoe de grond en de gebouwen mogen worden gebruikt. Soms verandert de gemeente het omgevingsplan of er zijn andere plannen die veranderen. Dan legt de gemeente deze plannen ter inzage. Elk plan ligt 6 weken ter inzage. In die 6 weken kunt u uw reactie geven. Dat heet 'een zienswijze indienen'.

  • Parkeervergunning

    U kunt een parkeervergunning aanvragen als u woont in een gebied met betaald parkeren. Of als u er een bedrijf heeft of zorgverlener bent. Ook autodeelbedrijven kunnen een parkeervergunning aanvragen. Er gelden wel voorwaarden voor het krijgen van de vergunning.

  • Hulpmiddelen en aanpassingen aan woning

    Heeft u een beperking en woont u zelfstandig? Dan zijn er allerlei mogelijkheden om uw huis aan te passen. Zo blijft u langer zelfstandig en veilig wonen. Ook een rolstoel of aangepaste fiets helpen u om langer zelfstandig te blijven.