Zoekresultaat 1 - 10 van 11 resultaten

  • Informatie voor kiezers uit een ander EU-land

    Op donderdag 6 juni 2024 is de verkiezing voor de leden van het Europees Parlement. Je kunt stemmen als je de Nederlandse nationaliteit hebt of de nationaliteit van een ander EU-land. Heb je de nationaliteit van een ander land uit de Europese Unie? Dan kun je stemmen via een registratieformulier.

  • Regel het online

    Steeds meer zaken kun je makkelijk en snel online regelen. Loop je ergens tegenaan? Laat het ons weten. Wij helpen je graag!

  • Onroerende­zaak­belasting (OZB)

    De onroerendezaakbelasting (OZB) is een gemeentelijke belasting die je betaalt over de waarde van een onroerende zaak. Een onroerende zaak is bijvoorbeeld een woning, een garage, een bedrijfspand of (bouw)grond.

  • Paspoort of identiteitskaart

    Heb je een nieuw paspoort of identiteitskaart nodig? Maak dan een afspraak. Je kunt kiezen voor een gewone aanvraag of voor een spoedaanvraag. 

  • Medisch afval

    Heb je extra afval door een medische aandoening? Bijvoorbeeld door wondverzorging of dialyse? Dan kun je gebruikmaken van een regeling voor medisch afval. Deze regeling houdt in dat je een extra container van 240 liter ontvangt. De container wordt een keer in de twee weken geleegd. Vanaf 8 april 2024 wordt het medisch afval ingezameld.

  • WOZ-waarde

    Hoeveel onroerendezaakbelasting (OZB) je betaalt, hangt af van de waarde van een pand of stuk grond. Dit noemen we de WOZ-waarde (Waardering Onroerende Zaken).

  • College van burgemeester en wethouders

    Het college van B en W bestaat uit de burgemeester en de wethouders. De gemeentesecretaris adviseert het college. De burgemeester en de wethouders hebben onderling de taken verdeeld. De gemeentesecretaris is de rechterhand van het college. Hij zorgt voor de ondersteuning door de ambtenaren. 

  • Grof huisvuil op laten halen

    Heb je afval dat te groot en/of te zwaar is om in de container te stoppen? Dit noemen we grof huisvuil. Denk daarbij aan oude meubels of vloerbedekking.

  • Bodem en grond

    Heb je een bouwkavel gekocht, wil je bouwen, verbouwen of slopen? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie over bijvoorbeeld grondbeleid, grondprijzen en bodemvervuiling.

  • Laaggeletterd­heid

    In onze gemeente wonen ruim 3000 laaggeletterden. Mensen die laaggeletterd zijn hebben moeite met lezen en schrijven. Dat zorgt bijvoorbeeld voor problemen met het invullen van formulieren. Of het begrijpen van informatie over medicijnen die ze moeten gebruiken. Als je laaggeletterd bent vind je minder snel een baan en heb je je geldzaken vaak minder goed geregeld. Dit kan zorgen voor financiële problemen. De gemeente helpt graag.