Zoekresultaat 1 - 10 van 70 resultaten

  • Gebruiksmelding

    In bepaalde gevallen bent u verplicht om een gebruiksmelding in te dienen voordat een gebouw in gebruik genomen kan worden. Dit heeft te maken met brandveiligheid. Deze gebruiksmeldingsplicht hangt af van de gebruiksfunctie van het gebouw, of van het aantal personen dat daarin tegelijk zal verblijven.

  • Gemeente aansprakelijk stellen

    Heeft u schade opgelopen door gebreken aan de openbare weg, openbaar groen, gemeentelijke werkzaamheden of door voertuigen van de gemeente? Dan kunt u de gemeente aansprakelijk stellen. U doet dit door een aansprakelijkstelling in te dienen bij de gemeente. U moet daarbij bewijzen dat u de schade heeft geleden doordat de gemeente iets niet goed heeft gedaan.

  • Tijdelijke verhuur leegstaand pand

    U mag uw leegstaande woning of ander gebouw tijdelijk verhuren. Bijvoorbeeld als uw woning al een tijdje te koop staat of gesloopt gaat worden. U vraagt hiervoor een vergunning aan bij de gemeente.

  • Bouwwerk, start melding

    In een omgevingsvergunning voor bouwen staan regels waaraan u zich moet houden. Als u start met de bouw- en ontgravingswerkzaamheden dient u dit tijdig te melden bij de gemeente. Wat u exact moet melden, kunt u terugvinden in de omgevingsvergunning.

  • Parkeren in de blauwe zone

    Wilt u parkeren in een parkeerschijfzone (blauwe zone), dan bent u verplicht een parkeerschijf te gebruiken. Vraag hier uw ontheffing aan als u langer wilt parkeren dan toegestaan.

  • Digitale Afvalwijzer

    Door op onderstaande knop 'Inloggen' te klikken, kunt u in uw persoonlijke afvalwijzer inloggen. Dit doet u met uw postcode en huisnummer.

  • Mobiel breken puin

    Bij de sloop van een gebouw komt puin vrij. Soms is het handig om dit op de plaats zelf te breken. Dat scheelt in de kosten voor afvoer. En soms kan het gebroken puin op de plaats zelf weer opnieuw worden gebruikt. Bijvoorbeeld als ondergrond voor een nieuwe oprit. Dan kan een (tijdelijke) breker van pas komen. Die huurt u dan zelf in via een bedrijf.

  • Sloopmelding

    Bedrijven en particulieren die iets (laten) slopen, moeten dit in bepaalde gevallen van tevoren melden bij de gemeente. Het verwijderen van asbest valt ook hieronder.

  • Parkeren in een parkeervergunningzone

    Als u wilt parkeren in een parkeervergunningzone, dan heeft u daar een parkeervergunning voor nodig. De vergunningzone is bedoeld om parkeren voor specifieke autobezitters mogelijk te maken. Als die zone voor u bedoeld is, dan kunt u een vergunning bij de gemeente aanvragen. Vraag hier uw vergunning aan als u in de voor u bedoelde vergunningzone wilt parkeren.

  • Uitrit of inrit aanleggen

    Het kan zijn dat u voor het aanleggen van uw uit- of inrit een vergunning nodig hebt.