Zoekresultaat 1 - 10 van 13 resultaten

  • Adressen kinderopvang

    Zoekt u opvang voor uw kind? Een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang, een gastouder of gastouderbureau? Adressen voor kinderopvang vindt u in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen.

  • Leerplicht

    Vanaf 5 jaar begint de leerplicht. Kinderen blijven leerplichtig tot het eind van het schooljaar waarin ze 16 jaar worden. Als een jongere dan nog geen startkwalificatie heeft, moet hij of zij tot de 18e verjaardag naar school. Heeft u vragen over leerplicht of verlof? Neem dan contact op met de leerplichtambtenaar.

  • Uitkering oudere, gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze (IOAW)

    Als u na uw 50e werkloos bent geworden en gedeeltelijk arbeidsongeschikt bent of uw WW-uitkering is afgelopen, dan kunt u in aanmerking komen voor een inkomensvoorziening oudere, gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze (IOAW). De uitkering is een aanvulling op uw (gezins)inkomen tot bijstandsniveau. U vraagt IOAW aan via de website werk.nl.

  • Hulp bij openbare informatie

    De gemeente geeft informatie over haar beleid via allerlei kanalen. De informatie vindt u in het overzicht van openbare bronnen. Wilt u hulp bij het vinden van gemeentelijke informatie in openbare bronnen? De contactpersoon Wet open overheid (Woo) kan u daarbij helpen. U kunt uw vraag per mail of telefonisch stellen. Vermeld hierbij dat uw vraag is voor de Woo-contactpersoon.

  • Regeling maatschappelijke participatie

    Woont u in Voorschoten of Wassenaar en heeft u een laag inkomen? Dan kunt u een tegemoetkoming krijgen om deel te nemen aan sociale, culturele en sportieve activiteiten. Ontvangt u een bijstandsuitkering, dan kunt u deze vergoeding digitaal aanvragen via sociaal.lv.nl. Ontvangt u geen bijstandsuitkering? Dan kunt u bellen om uw aanvraag te regelen.

  • Woonoverlast

    Heeft u overlast van uw buren en lukt het niet om samen tot een oplossing te komen? Schakel dan buurtbemiddeling in. Komt u er dan nog niet uit en huurt u een woning, ga dan naar uw verhuurder of woningbouwvereniging. Bezit u een koopwoning, meld u dan bij de gemeente.

  • Koninklijke onderscheiding

    Kent u iemand uit Leidschendam-Voorburg die een koninklijke onderscheiding (een 'lintje') verdient? U kunt hem of haar voordragen. Een koninklijke onderscheiding is een erkenning voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving. Zoals vrijwilligerswerk. Maar ook iemand die een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd in de sport, wetenschap of op zijn of haar werk kunt u voordragen.

  • Kaartje geldproblemen

    De gemeente biedt hulp aan inwoners met een betaalachterstand. Door vroeg hulp te bieden, voorkomen we dat problemen groter worden. Wij doen dit in samenwerking met Kwadraad. Als u een kaartje heeft ontvangen, kunt u contact opnemen met Kwadraad door het contactformulier in te vullen of te bellen.

  • Bijzondere bijstand chronisch zieken en gehandicapten

    Maakt u extra kosten vanwege een chronische ziekte of een handicap en heeft u een laag inkomen? Dan kunt u misschien een financiƫle tegemoetkoming krijgen. Als u een bijstandsuitkering heeft, kunt u uw aanvraag digitaal indienen via sociaal.lv.nl. Wordt uw aanvraag toegewezen, dan heeft u na een week het geld op uw rekening. Als u geen bijstandsuitkering heeft, kunt u bellen om uw aanvraag te regelen.

  • Woo-verzoek indienen

    De gemeente geeft informatie over haar beleid op het internet, in de krant enzovoort. Wilt u meer of specifieke informatie? Dien dan een Woo-verzoek in bij de gemeente. In de Woo (Wet Open Overheid) is geregeld of informatie geschikt is om openbaar te maken. U kunt ook de Woo-verzoeken en -besluiten bekijken die de afgelopen periode zijn ingediend.