Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

 • Wet op de Architectentitel

  De Wet op de architectentitel is op 1 oktober 1988 in werking getreden. Ze beschermt de titels architect, stedenbouwkundige, tuin- en landschapsarchitect en interieurarchitect. Alleen degene die staan ingeschreven in het architectenregister mogen de titel voeren waaronder ze staan ingeschreven. De wet beschermt de titel, niet het beroep van architect. Iedereen mag in Nederland werkzaamheden op het gebied van architectuur verrichten, mits men zich niet ten onrechte van de titel architect bedient. Datzelfde geldt voor stedenbouwkundigen, tuin- en landschapsarchitecten en interieurarchitecten. De doelstellingen van de Wet op de architectentitel zijn: 1. Kwaliteitsborging: Waarborgen dat vormgevers van stad en land voldoende zijn opgeleid om vakbekwaam hun werk te doen. 2. Bescherming van opdrachtgevers: Door de beschermingen van de architectentitel mogen opdrachtgevers ervan uitgaan dat ze met voldoende gekwalificeerde architecten in zee gaan. 3. Uitvoeren van de Europese regelgeving: Dit versterkt de positie van de Nederlandse architect ten opzichte van zijn Europese collega’s en vergemakkelijkt de toegang tot werk in andere EU-landen.

 • Kadastrale kaart

  Een kadastrale kaart bevat de kadastrale perceelgrenzen, perceelnummers, belangrijkste bebouwing, straatnamen en huisnummers. Een kadastrale kaart toont geen exacte grenzen en maten.

 • Koopsominformatie

  Overzicht met verkoopprijzen van verkochte woningen binnen een bepaald postcodegebied. Te gebruiken voor het inschatten van de waarde van een woning.

 • Eigendomsinformatie

  Informatie over de eigenaar en het eigendom van een perceel. Dit kan u helpen bij de onderhandelingen over de aankoopprijs van een woning.

 • Identiteitsfraude, melden en hulp

  Bij het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude en -fouten (CMI) kunt u melding maken van identiteitsfraude of van een fout in uw persoonsgegevens.

 • Woningrapport

  Op zoek naar uitgebreide informatie over een woning zoals eigenaar, bouwjaar en waarde? Met het Woningrapport hebt u snel een compleet beeld.

 • Hypotheekinformatie

  Hebt u een nieuw huis op het oog? In Hypotheekinformatie kunt u zien voor welk bedrag de hypotheek is ingeschreven en of er beslagen zijn ingeschreven.

 • KLIC-melding (Graafmelding)

  Een KLIC-melding is verplicht als u gaat (laten) graven met een machine. U krijgt informatie die graafschade en gevaarlijke situaties in de omgeving helpt voorkomen.

 • Basisregistratie Personen, Inzage persoonsgegevens via MijnOverheid.nl

  Wilt u uw eigen persoonsgegevens of die van uw minderjarige kinderen zien? Dan kunt u op MijnOverheid.nl onder 'Persoonlijke gegevens' zien hoe u of uw kinderen geregistreerd staan in de Basisregistratie Personen (BRP).