Zoekresultaat 1 - 10 van 17 resultaten

 • Welstandsadvies

  Gaat u een omgevingsvergunning aanvragen voor een bouwplan? Dan moet uw aanvraag ook voldoen aan de welstandseisen van de gemeente Horst aan de Maas. In de welstandsnota kunt u zien welke eisen voor uw plannen van toepassing zijn.

 • Openingstijden en contact

  Het gemeentehuis in Horst is elke werkdag open van 8.00 tot 17.00 uur. Op maandagavond is het gemeentehuis open tot 20.00 uur.

 • Bezwaar en beroep

  Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? Dan kunt u binnen 6 weken bezwaar maken. Bent u het daarna niet eens met de beslissing op uw bezwaar? Dan kunt u in beroep gaan bij de rechtbank.

 • Horeca

  Heeft u een horecabedrijf? Of wilt u een horecabedrijf beginnen? Dan heeft u vergunningen nodig. U vraagt de vergunningen aan bij de gemeente. Voorbeelden van horecabedrijven zijn cafés, restaurants, snackbars, afhaalrestaurants, disco's, hotels, buurthuizen, clubhuizen of kantines.

 • Subsidie muziekonderwijs

  Geeft uw muziekvereniging muziekonderwijs aan leerlingen tot 18 jaar? Dan kunt u hiervoor subsidie aanvragen. U vraagt elk jaar opnieuw subsidie aan.

 • Snoeiafval verbranden

  Ondernemers mogen snoeiafval of plantenresten van hun kwekerij, fruitteeltbedrijf of landbouwbedrijf tussen 1 oktober en 30 april verbranden. U meldt dit digitaal bij de gemeente. Inwoners kunnen snoeiafval gratis inleveren bij Kurstjens Recycling BV of in 1 van de tuinkorven.

 • Tijdelijk alcohol schenken

  Wilt u alcohol verkopen tijdens een evenement of een bijzondere gebeurtenis? En is uw evenement niet in een horecagelegenheid? Dan heeft u een ontheffing nodig. Vraag de ontheffing uiterlijk 4 weken van tevoren aan.

 • Rioolheffing

  Bent u op 1 januari eigenaar van een woning of bedrijf dat direct of indirect een aansluiting op de riolering en het waterleidingnet heeft? Of bent u gebruiker of huurder van een woning of bedrijf dat meer dan 500 m3 water verbruikt? Dan betaalt u rioolheffing.

 • Overlijden aangeven

  Als iemand is overleden, dan regelt meestal de uitvaartorganisatie de aangifte van overlijden. Als nabestaande kunt u ook zelf de overlijdensaangifte doen. U kunt alleen in het gemeentehuis van Horst aan de Maas aangifte doen van een persoon die in deze gemeente is overleden.

 • Stoppen met agrarisch bedrijf

  Stopt u met uw agrarisch bedrijf? Of wilt u misschien stoppen? Of wilt u iets anders gaan doen op de grond van uw bedrijf? De gemeente werkt graag met u samen om die nieuwe functie mogelijk te maken. En helpt u op weg als u vragen heeft. Ook zijn er landelijke subsidieregelingen voor veehouders die willen stoppen met hun bedrijf of met een locatie van hun bedrijf.