Zoekresultaat 1 - 10 van 16 resultaten

 • Wegwijzer begeleiding bij een initiatief

  Heeft u een plan of idee om iets te bouwen of om het gebruik van een gebouw of terrein te veranderen? En voldoet dit niet aan de regels van het omgevingsplan? Dan kunt u de gemeente vragen om advies. U dient dan een initiatief in. Als de gemeente dit in behandeling neemt, zijn hier kosten aan verbonden. Volg eerst de stappen in de wegwijzer op deze pagina.

 • Exploitatievergunning

  Wilt u een horecabedrijf starten of overnemen? Dan heeft u in meeste gevallen een exploitatievergunning nodig. Wilt u alcohol schenken of verkopen? Dan heeft u een alcoholvergunning nodig. Als u geen alcohol gaat schenken of verkopen is een exploitatievergunning genoeg.

 • Alcoholvergunning voor een vereniging of stichting

  Wilt u als sportclub of vanuit een dorpshuis alcohol schenken? Dan heeft u een alcoholvergunning nodig. De vereniging of stichting mag niet als doel hebben om winst te maken. Dit heet ook wel een para-commerciële instelling.

 • Contact us

  Schiphol desk is open for Dutch nationals living abroad. Here you can renew your passport or identity card, or activate your DigiD. Make an appointment at your convenience. The civil affairs office is located at Arrivals 2, Amsterdam Airport Schiphol.

 • Adressen en openingstijden

  Er zijn verschillende gemeentekantoren en servicecentra in de gemeente. Bekijk de adressen en openingstijden. Wilt u langskomen? Maak eerst een afspraak. U kunt altijd zonder afspraak uw nieuwe paspoort of identiteitskaart ophalen. U kunt ook zonder afspraak uw rijbewijs ophalen, alleen niet op donderdagavond.

 • Results European Parliament elections

  The election for the European Parliament was held on 9 June 2024. View the results.

 • Verbindend bouwwerk

  Een verbindend bouwwerk is een bijbehorend bouwwerk tussen de voorgevel van de woning en een vrijstaande bergruimte in de voortuin.

 • Contact

  Veel zaken kunt u online regelen. Lukt dat niet? U kunt gemeente Haarlemmermeer op verschillende manieren bereiken.

 • Alcoholvergunning commerciële organisatie

  Wilt u een horecaonderneming starten of overnemen en alcohol verkopen of schenken? Zoals in een kantine, café, restaurant of slijterij? Dan heeft u een alcoholvergunning nodig. U krijgt deze vergunning als u aan een aantal eisen voldoet.

 • Uitslagen verkiezingen Europees Parlement 2024

  De definitieve uitslag van gemeente Haarlemmermeer over de verkiezingen voor het Europees Parlement zijn bekend.