Zoekresultaat 1 - 10 van 22 resultaten

  • Geregistreerd partnerschap beëindigen

    Voor het beëindigen van een geregistreerd partnerschap gaat u naar een notaris of advocaat. In sommige gevallen moet u met uw advocaat naar de rechter. Het geregistreerd partnerschap is pas beëindigd nadat het is ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand. Een geregistreerd partnerschap eindigt ook als: u het geregistreerd partnerschap laat omzetten in een huwelijk 1 van beiden komt te overlijden of langdurig wordt vermist

  • eHerkenning aanvragen

    EHerkenning is een digitale handtekening voor bedrijven en organisaties. U kunt e-herkenning vergelijken met DigiD. Met eHerkenning kunt u namens een bedrijf of organisatie bijvoorbeeld een subsidie, vergunning, ontheffing of wijziging aanvragen. EHerkenning wordt in 5 verschillende betrouwbaarheidsniveaus aangeboden. Voor een aanvraag bij de gemeente heeft u eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau 2 nodig. Een account van eHerkenning schaft u aan via één van de erkende leveranciers. Het overzicht van leveranciers vindt u op de website van eHerkenning. Aan het gebruik van eHerkenning zijn kosten verbonden.

  • Wonen in een recreatieverblijf

    Inschrijven in de Basisregistratie Personen en wonen in een recreatieverblijf Volgens de Wet basisregistratie personen bent u verplicht om u in te schrijven op het adres waar u daadwerkelijk woont. Dat moet u ook doen als u in een recreatieverblijf woont. Als u zich niet inschrijft op het adres waar u daadwerkelijk woont, dan loopt u risico om een boete te krijgen. Bovendien is het voor de gemeente belangrijk om te weten waar iemand woont, bijvoorbeeld in geval van een calamiteit. Als de gemeente uw inschrijving in de Basisregistratie Personen accepteert, betekent dat niet dat de gemeente uw inschrijving in een recreatieverblijf goedkeurt of dat het is toegestaan om in het recreatieverblijf te wonen.

  • Klacht over aanbestedingsprocedures

    Het kan gebeuren dat u als ondernemer tijdens een aanbestedingsprocedure ontevreden bent over hoe u door de gemeente als aanbestedende partij in de aanbestedingsprocedure wordt behandeld. Dit kan leiden tot een klacht. Om klachtenafhandeling bij aanbestedingen zo laagdrempelig, gemakkelijk en efficiënt mogelijk te laten verlopen kunnen ondernemers hun klachten per mail indienen.

  • Andere achternaam gebruiken

    Iedereen in Nederland heeft een achternaam. Deze is vastgelegd in de burgerlijke stand en staat ook in de basisregistratie personen (BRP) van de gemeente. Deze naam wordt ook wel uw geslachtsnaam of geboortenaam genoemd. Bij vrouwen heet deze naam ook wel de meisjesnaam. Deze naam verandert niet als u gaat trouwen of geregistreerd partnerschap aangaat. U kunt bij de gemeente aangeven dat u met een andere achternaam aangeschreven en aangesproken wilt worden. Dat doet u met het formulier verklaring naamgebruik. De gemeente verandert dan uw aanschrijfnaam, maar niet uw geboortenaam. De gemeente en andere (overheids)organisaties gebruiken standaard uw aanschrijfnaam als zij u post sturen. De achternaam waarmee u bent geboren, blijft in uw officiële papieren staan (bijvoorbeeld uw paspoort of rijbewijs). Stel: u heet J. de Wit en uw partner heet P. Jansen. Dan kunt u kiezen uit 4 namen waarmee u wordt aangeschreven: J. Jansen J. de Wit J. de Wit-Jansen J. Jansen-de Wit Nu een aanvraag doen voor achternaam partner gebruiken of wijzigen 

  • Verklaring afleggen over uw persoonsgegevens

    Officiële gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in het buitenland, zoals geboorte, huwelijk of overlijden moet u doorgeven bij de gemeente. U bent ook verplicht de officiële documenten van deze gebeurtenissen af te geven. Kunt u deze documenten niet aanleveren? Dan is het soms mogelijk om een verklaring onder ede of belofte af te leggen. Hierdoor zullen de gegevens alsnog worden opgenomen in de basisregistratie personen (BRP). Of u kiest voor de eed of de belofte, is afhankelijk van uw levensovertuiging. De gemeente controleert uw verklaring in andere registers als dit mogelijk is. Het is strafbaar om onder ede onjuiste informatie door te geven.

  • Burgernet

    Burgernet is een initiatief waarbij inwoners de oren en ogen zijn van de politie. Op die manier helpt u mee met het zoeken naar verdachte of vermiste personen en gestolen voertuigen. Burgernet wordt ingezet bij bijvoorbeeld: diefstal of inbraak doorrijden na een aanrijding beroving vermiste personen

  • Openbaar groen

    De Ronde Venen is een gemeente die veel waarde hecht aan het groen. Dagelijks zijn tientallen medewerkers actief om de duizenden bomen, struiken, perken en bermen te onderhouden en te beheren. De werkzaamheden aan het groen zijn voor een belangrijk deel seizoensgebonden. Het voorjaar en de zomer staan grotendeels in het teken van: (Handmatige) onkruidbestrijding (wieden, schoffelen) Maaien van de gazons Maaien van de bermen Knippen van hagen De meest voorkomende werkzaamheden in het najaar en de winter zijn: Onderhoudssnoei bomen Vervangen van weggevallen beplanting Snoeien in de verschillende struikvakken (bosplantsoen) Met name het laatste, het snoeien in bosplantsoen, roept regelmatig vragen op bij inwoners. Door het groen regelmatig te snoeien wordt de beplanting juist duurzaam in stand gehouden en beheerd. Omdat er soms sprake is van achterstallig onderhoud en er in het verleden op andere manieren werd aangeplant, is het soms noodzakelijk om de beplanting rigoureus te snoeien. Hierdoor krijgt het groen weer ruimte om opnieuw tot bloei te komen.  

  • Ondersteuning van gezamenlijke ondernemersinitiatieven

    Heeft u een idee waarmee u samen met andere ondernemers een bijdrage wilt leveren aan het ondernemersklimaat in de gemeente? De gemeente ondersteunt gezamenlijke initiatieven van ondernemers. Verbeteren van het ondernemersklimaat Voorbeelden hiervan zijn projecten als de ZomerOndernemer, de oprichting van TechNet, de ondernemingsverkiezing of de mogelijke oprichting van een gemeentebreed ondernemersfonds. Winkel- en werkgebieden op de kaart zetten Voorbeelden hiervan zijn een website of bewegwijzering. Maar het kan ook gaan om onderzoek over aan te trekken doelgroepen, op welke manier gebieden in onze gemeente voor deze groepen aantrekkelijk zijn en hoe de promotie hierop kan worden afgestemd.

  • Kroonring aanvragen

    PMD-afval verzamelt u in de daarvoor bestemde zakken. Deze hangt u op aan een kroonring in de buurt. Een kroonring is een soort kapstok aan een lantaarnpaal. Wilt u graag een kroonring bij u in de straat? Bespreek dit dan eerst met uw buren en noteer het nummer van de gewenste lantaarnpaal. Iedere inwoner kan één kroonring aanvragen. Vervolgens plaatst de gemeentelijke buitendienst binnen twee weken een kroonring bij u in de straat.  U kunt een kroonring aanvragen bij de gemeente via een melding openbare ruimte op de website. Lukt dit niet dan kunt u contact opnemen via gemeente@derondevenen.nl of 0297 29 16 16. Nu een kroonring aanvragen  Nu een kroonring aanvragen zonder inloggen PDM-zakken De zakken kunt u ophalen bij de volgende ophaalpunten:  Het gemeentehuis Alle servicepunten Afvalbrengstations AH Abcoude Plus Abcoude Buurtvereniging Amstelhoek Dagmarkt Baambrugge Landwinkel de Lindenhorst de Hoef Beide AH`s in Mijdrecht Hoogvliet Mijdrecht AH Vinkeveen Jumbo Vinkeveen Jumbo Wilnis