Zoekresultaat 1 - 10 van 20 resultaten

  • Koninklijke Onderscheiding

    Kent u iemand uit de gemeente Westerwolde die een Koninklijke onderscheiding verdient? U kunt hem of haar voordragen via de gemeente.

  • Hulp bij opgroeien

    Als opgroeien of opvoeden (even) niet goed gaat kunt u als ouder, verzorger of jij als kind, informatie en advies krijgen bij het Centrum Jeugd, Gezin en Veiligheid (CJGV).

  • Beschermd wonen aanvragen

    Bent u of kent u iemand die door psychische problemen niet alleen kan wonen? Met Beschermd wonen krijgt u een veilige woonomgeving. Woonruimte in een instelling of een woongroep. Of begeleiding aan huis.

  • Bezwaar maken

    Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? Dan kunt u meestal bezwaar maken. In het besluit zelf is vaak aangegeven of bezwaar maken in uw geval mogelijk is. Bezwaar maken tegen een besluit doet u per brief binnen 6 weken. Heeft u dat gedaan en bent u het niet eens met het besluit op uw bezwaar? Dan kunt u een beroepschrift indienen, meestal bij de rechtbank Noord-Nederland.

  • Forensenbelasting

    Woont u niet in onze gemeente? Maar heeft u meer dan 90 dagen een gemeubileerde woning tot uw beschikking? Dan betaalt u forensenbelasting. Hiervoor krijgt u ieder jaar een aanslag.

  • Opgeven voor leefstijlcoaching (GLI)

    Fit en gezond worden is niet altijd makkelijk. Wij helpen u graag. U kunt meedoen aan een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). De GLI duurt 2 jaar. In die periode wordt u begeleid door een leefstijlcoach, fysiotherapeut en diƫtiste. U meldt zich aan via uw huisarts of medisch specialist. Meedoen kost niets en u betaalt geen eigen risico.

  • Soorten graven

    Er zijn verschillende soorten graven die u kunt kiezen voor uw overleden dierbare.

  • Klacht indienen

    Bent u niet tevreden over hoe de gemeente u heeft behandeld? Bijvoorbeeld omdat u geen antwoord hebt gekregen op een brief of e-mail? Of omdat een medewerker of bestuurder onbeleefd is? Dan kunt u een klacht indienen. De gemeente behandelt uw klacht vertrouwelijk. Het kan zijn dat wij vragen uw klacht mondeling toe te lichten. U krijgt van ons een bericht met de beslissing op uw klacht.

  • Rookmelders

    Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om in iedere woning rookmelders te hebben. Bij brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook.

  • Vrijwilligerswerk doen

    Wilt u vrijwilligerswerk doen? Of bent u op zoek naar vrijwilligers? Hieronder staan organisaties die u verder kunnen helpen.