Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

 • Meerjarige subsidie culturele platformorganisaties

  De meerjarige subsidie culturele platformorganisaties is bedoeld voor organisaties die binnen Enschede ondersteuning bieden aan het Enschedese culturele middenveld. De subsidie is voor 4 jaar.

 • Subsidie belevingswaarde binnenstad

  Heeft u een goed idee of plan voor de binnenstad, dan kunt u daar subsidie voor aanvragen. De gemeente ondersteunt ideeën die de belevingswaarde van de binnenstad verhogen. Dit betekent dat het idee een positief effect moet hebben op hoe bezoekers de binnenstad ervaren. Het idee moet ook te maken hebben met ontmoeting, bijvoorbeeld een zomer- of kerstmarkt.

 • Subsidie verbetering straatbeeld binnenstad

  Heeft u een goed idee of plan voor de binnenstad, dan kunt daar subsidie voor aanvragen. De gemeente ondersteunt ideeën die de binnenstad opfleuren en opknappen.

 • Openbare verlichting

  Is er een probleem met straatverlichting, doe dan een melding. Het gaat hierbij alleen om lantaarnpalen van de gemeente op openbaar terrein. En niet om lantaarnpalen in parken en langs achterpaden van (voormalige) woningbouwverenigingen. Die problemen kunt u melden bij de parkcommissie of woningbouwvereniging.

 • Iets verloren of gevonden

  Als u iets gevonden of verloren heeft, meldt u dit via verlorenofgevonden.nl. Een gevonden paspoort, identiteitskaart of rijbewijs brengt u naar het Stadskantoor.

 • Extra geld voor jongeren voor cultuur en sport

  Je bent tussen de 18 en 23 jaar en hebt een laag inkomen. Misschien heb je dan jaarlijks recht op € 100 voor leuke activiteiten. Je kunt een bijdrage aanvragen voor allerlei sportieve, culturele of educatieve activiteiten. Bijvoorbeeld voor een theatervoorstelling, lidmaatschap van een sportschool of sportvereniging, creatieve cursus, een festivalkaartje of bioscoopbezoek.

 • Studietoeslag

  Je bent student en hebt een blijvende medische beperking. Dan is het voor jou waarschijnlijk moeilijk om naast je studie geld bij te verdienen. Je kunt dan studietoeslag aanvragen. Dat is extra financiële hulp om toch een opleiding te doen of deze af te maken.

 • Melding doen

  Als u in de openbare ruimte een onveilige situatie ziet, dan kunt u dit melden. Zoals een lantaarnpaal die niet brandt of een gat in de weg of stoep. Maar ook bijvoorbeeld onveilige speeltoestellen of afval dat gedumpt is. Geef in uw melding altijd duidelijk aan waarom iets onveilig is of onveilig kan worden.

 • Subsidie proeftuin binnenstad

  Heeft u een goed idee of plan voor de binnenstad op het gebied van Smart City, ondernemerschap of de openbare ruimte, dan kunt u daar subsidie voor aanvragen.