Zoekresultaat 1 - 3 van 3 resultaten

  • Monument verbouwen of slopen

    Een monument is een beschermd bouwwerk. Wilt u een monument verbouwen, herstellen, aanpassen of slopen? Dan heeft u meestal een vergunning nodig. Dit is een omgevingsvergunning voor een monument. Voor gewoon onderhoud hoeft u geen vergunning aan te vragen. Gewoon onderhoud is alles waarbij het uiterlijk van de binnenkant of de buitenkant van het pand niet verandert. Bijvoorbeeld: het bijhouden van het schilderwerk in dezelfde kleur kleine reparaties met de oorspronkelijke materialen Ook aanpassingen binnen in het monument kunnen vaak zonder vergunning. Bijvoorbeeld het verwijderen van een niet-historische keuken of plafond. Heeft uw monument onderdelen die geen monumentale waarde hebben? Bijvoorbeeld een nieuwe schuur? Dan zijn de bouwactiviteiten aan deze onderdelen ook vaak vergunningsvrij. Meer informatie Wilt u meer weten over het onderhouden van een monument? Kijk dan de website van monumenten.nl. U kunt zich inschrijven voor de (maandelijkse) nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van monumenten. Er zijn 2 procedures bij het aanvragen van een omgevingsvergunning. De uitgebreide procedure geldt voor rijksmonumenten of als de gemeente een natuurtoets doet. Voor alle andere wijzigingen geldt de gewone procedure.

  • Vissen binnen de bebouwde kom

    Wilt u vissen op water waarvan de gemeente Hulst eigenaar is? Dan heeft u een vistoestemming nodig (een soort vergunning). Het gaat hier om water binnen de bebouwde kom. Kan ik overal vissen binnen de bebouwde kom met een vistoestemming? Nee, dit kan niet overal. De vistoestemming geldt onder andere niet voor de volgende wateren: De Binnenvest, de Zandput, het water nabij fort Moerschans en de vijver ten zuiden van de Poorterslaan. Ook geldt de vistoestemming niet voor de gemeentelijke vijvers waar een bord staat dat u er niet mag vissen. Ook mag u niet vissen op wateren waarvan derden eigenaar zijn. Neem bij twijfel contact op met de gemeente Hulst, telefoon 14 0114.

  • Subsidieaanvraag innovatiefonds Water&Klimaat

    Landbouwondernemers waarvan het grootste deel van de activiteiten plaatsvindt in de gemeente Hulst kunnen subsidie aanvragen bij het Innovatiefonds Water&Klimaat. Dit fonds richt zich op het opschalen van innovaties die plaatsvinden op het gebied van water en klimaat voor de agrarische sector en ter versterking of ondersteuning van de waardeketen in het kader van een klimaatvriendelijke en agro-ecologische landbouw. Landbouwondernemers waarvan het grootste deel van de activiteiten plaatsvindt in Vlaanderen (binnen Grensparkt Groot Saefthinghe) kunnen terecht bij Pieter Jan Meire van EGTS linieland (telefoon: +32 479 90 24 55 of email: pieterjan.meire@egtslinieland.eu).   We denken graag mee in de voorbereiding en uitwerking van uw subsidieaanvraag. Voor meer info of ondersteuning kunt u contact opnemen met Pieter Jan Meire, Netwerkregisseur Grenspark Groot Saeftinghe.