Zoekresultaat 1 - 10 van 37 resultaten

  • Geregistreerd partnerschap beĆ«indigen

    Jouw geregistreerd partnerschap kan je beëindigen via een notaris of advocaat. Heb je kinderen onder de 18 jaar? Of ben je het niet met elkaar eens? Dan moet je naar de rechter. De notaris of advocaat meldt de beëindiging bij de gemeente. Zodra de gemeente de beëindiging inschrijft in de burgerlijke stand, is de beëindiging officieel. Voorwaarden Beëindigen zonder rechter…

  • Parkeerschijf: alleen bij blauwe zone

    De parkeerschijf gebruik je in de gemeente Noordwijk alleen bij het parkeren in een blauwe zone. Waar je op moet letten in een blauwe zone Op de borden staat aangegeven tijdens welke uren de blauwe zone van kracht is. Als er geen tijden staan aangeven, geldt de blauwe zone de hele dag. Het kan zijn dat er buiten die tijden…

  • Discriminatie melden

    Discriminatie is het maken van onderscheid op basis van bijvoorbeeld godsdienst, geslacht of ras. Dit mag niet. Heb je een klacht over discriminatie omdat je zelf slachtoffer of getuige van discriminatie bent geweest? Dan kan je dit (anoniem) melden bij Discriminatie.nl. Online een klacht melden via discriminatie.nl Contact Discriminatie.nl Je kan jouw klacht ook melden via +31 800 08 80.…

  • Reclame plaatsen

    Wil je reclame aan jouw pand ophangen? Zoals een reclamebord of spandoek? Dan moet je daarvoor een omgevingsvergunning aanvragen. Dit doe je bij het Omgevingsloket. Online een omgevingsvergunning aanvragen via omgevingswet.overheid.nl Meer informatie Gemeente Noordwijk heeft de taken op het gebied van omgevingsvergunningen overgedragen aan de Omgevingsdienst West-Holland (ODWH). Kijk voor meer informatie op odwh.nl of neem contact op met…

  • Starterslening aanvragen

    Wil je voor het eerst een woning kopen, maar zijn de woonlasten te hoog voor jouw inkomen? Dan kan je mogelijk voor een starterslening in aanmerking komen. Met een starterslening kan je het verschil overbruggen tussen de aankoopprijs van een 1e woning en het maximale bedrag dat je met jouw inkomen kan lenen. Met een starterslening kan je in de…

  • Woo-verzoek

    De Wet openbaarheid van bestuur (Wob) is per 1 mei 2022 vervangen door de Wet open overheid (Woo). Naast het openbaar maken van informatie op verzoek, wordt de overheid verplicht veel informatie zelf actief openbaar te maken. Vraag je jezelf af of een document al openbaar is of waar een document te vinden is? Kijk dan in de Woo-index. Je…

  • Auto wegslepen bij foutparkeren

    De gemeente Noordwijk mag jouw auto weg laten slepen als je foutgeparkeerd staat. Voor de echte uitvoering zijn politie, Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA's) en marktmeesters bevoegd. Voorwaarden De gemeente Noordwijk mag jouw auto weg laten slepen als jouw voertuig: overlast veroorzaakt; voor een gevaarlijke situatie zorgt; als je foutief geparkeerd staat, bijvoorbeeld als: Jouw auto geparkeerd staat op een plek waar…

  • Gesloten bodemenergiesysteem

    Als je jouw gebouw in de winter wilt verwarmen en in de zomer wilt koelen, kan je hiervoor een gesloten bodemenergiesysteem aanleggen. Vaak is het voldoende dit te melden. Dit doe je bij het Omgevingsloket. Online een melding doen via omgevingswet.overheid.nl Grotere installatie Wil je samen met jouw buren bodemwarmte gebruiken? Dan heb je een grotere installatie nodig. Misschien heb…

  • Meedenkersnetwerk

    Het is voor mensen niet altijd even gemakkelijk is om de weg te vinden naar een antwoord op hun hulpvraag. De Meedenkers van het Meedenkersnetwerk helpen daarbij. Het Meedenkersnetwerk is een netwerk van vrijwilligers, ervaringsdeskundigen en beroepskrachten. Zij werken als gids binnen het sociaal domein. En helpen om antwoord te vinden op vragen over bijvoorbeeld sociale contacten, activiteiten, wonen en…

  • Parkeerbon

    Wanneer je niet op de juiste wijze parkeert, kan je in de gemeente Noordwijk een parkeerbon ontvangen. Er zijn 2 soorten parkeerbonnen: naheffingsaanslag parkeerbelasting beschikking Naheffingsaanslag parkeerbelasting Parkeer je zonder te betalen op een plaats waar je moet betalen? Dan kan je een parkeerboete krijgen die officieel een naheffingsaanslag parkeerbelasting heet. Je krijgt geen bon meer achter jouw voorruit maar…