Zoekresultaat 1 - 10 van 32 resultaten

 • Identiteitskaart

  Een identiteitskaart kost € 75,80 en is 10 jaar geldig. Voor personen jonger dan 18 jaar kost een identiteitskaart € 40,90. Deze identiteitskaart is 5 jaar geldig. Voor een aanvraag met spoed betaal je € 57,05 extra. Een identiteitskaart is meestal na 5 werkdagen klaar. Een spoedaanvraag is binnen 1 werkdag klaar, als je de kaart voor 14.00 uur aanvraagt. Afspraak maken aanvragen identiteitskaart Afspraak maken ophalen identiteitskaart Drukte verwacht rond aanvragen ID-kaarten en paspoorten in 2024 In 2024 verlopen veel Nederlandse identiteitskaarten en paspoorten. Vanaf 9 maart 2014 zijn deze documenten 10 jaar geldig voor inwoners van 18 jaar en ouder. Wij verwachten daarom dat er in 2024 veel nieuwe aanvragen worden gedaan. Maak op tijd een afspraak Houd de verloopdatum van jouw documenten goed in de gaten. Een nieuw reisdocument kun je op afspraak aanvragen in het stadhuis. Dit kun je een aantal dagen van tevoren inplannen. Zo weet je zeker dat je terecht kunt voordat jouw huidige document verloopt. Juiste pasfoto Om lange wachttijden te voorkomen vragen wij je om op tijd op de afspraak te komen. Zorg dat je vóór de afspraak de (juiste) pasfoto’s hebt en jouw (oude) reisdocumenten meeneemt. Na vijf werkdagen kun je het nieuwe reisdocument ophalen.

 • Subsidie aanvragen

  Wij ondersteunen graag lokale initiatieven en projecten die bijdragen aan de bloei en ontwikkeling van onze gemeenschap. Wij dragen soms financieel bij aan vrijwilligers- en professionele organisaties voor de uitvoering van haar beleid. Je kunt online een aanvraag indienen. Doe de aanvraag in de periode van 1 april tot 1 juni.

 • Rioolaansluiting

  Wij gaan over de aanleg, het onderhoud, de ontstopping en de vervanging van het riool. Daarnaast zorgen wij ook voor de aansluiting van je woning, bedrijf of gebouw op het riool. Wij verzorgen de aansluiting tot aan je eigen terrein. Vanaf daar moet je er zelf voor zorgen. Ben je nog niet aangesloten op het rioolstelsel? Dan kun je een aanvraag bij ons indienen.

 • Asbest verwijderen

  Wil je asbest verwijderen? Kijk dan eerst op het Omgevingsloket of je een melding moet doen of een vergunning moet aanvragen.

 • Kabels en leidingen leggen

  Voor het leggen van kabels en leidingen in openbare grond heb je een vergunning of toestemming nodig van de gemeente.

 • Monument aanwijzen

  Wij bekijken of het gebouw of terrein belangrijk is voor de gemeente. Bijvoorbeeld door de schoonheid van het gebouw of terrein. Of door de wetenschappelijke en cultuurhistorische waarde. Plaatsen wij het gebouw of terrein op de gemeentelijke monumentenlijst? Dan gelden er strengere regels. Je kunt een monument bijvoorbeeld alleen verbouwen of slopen als je hiervoor een omgevingsvergunning hebt gekregen. Afspraak maken

 • Bomen kappen

  Wil je een boom kappen of stevig snoeien? Dan heb je meestal een vergunning nodig.

 • Omgevingsvergunning monument

  Je wilt een monument verbouwen, herstellen of aanpassen. Meestal heb je daar een vergunning voor nodig. Dit heet een omgevingsvergunning voor een monument.

 • Alcohol schenken en/of verkopen

  Ben je een ondernemer met een horecabedrijf, kantine of slijterij? Dan moet je in het bezit zijn van een alcoholvergunning. Alleen dan mag je alcoholische dranken schenken of verkopen.

 • Standplaatsvergunning

  Je hebt ook een vergunning nodig voor een kraam of verkoopwagen aan het water of op eigen grond. Wil je bijvoorbeeld een ijskraam, oliebollenkraam of een kraam voor promotie neerzetten? Vraag dan een standplaatsvergunning aan. Wil je in een kraam gedachten of gevoelens openbaar maken? Dan heb je geen vergunning nodig. Je hebt dit recht vanuit de Grondwet. Wil je als inwoner, bedrijf of instelling (eenmalig) op de weekmarkt in Hattem staan? Neem dan contact op met de stichting Markten Noord-Veluwe. Kijk voor meer informatie op weekmarkt.