Zoekresultaat 1 - 10 van 55 resultaten

 • Demonstratie of betoging

  Als u een demonstratie of betoging wilt houden, moet u dit melden. U doet deze melding online met het formulier ‘Melden demonstratie, manifestatie of betoging’. U logt in met DigiD (als inwoner) of eHerkenning (als bedrijf). U meldt de demonstratie of betoging minimaal 48 uur (2 hele werkdagen) van tevoren. Werkdagen zijn maandag tot en met vrijdag, behalve nationale feestdagen. Onderstaande tabel geeft aan wanneer u de melding uiterlijk moet doen. Zit er tussen de dag van melden en de betoging een nationale feestdag? Dan meldt u de betoging een dag eerder.

 • Standplaatsvergunning

  Wilt u verkopen vanuit een kraam of wagen op een standplaats op of aan de (openbare) weg? Dan heeft u een standplaatsvergunning nodig.

 • Exploitatievergunning voor horeca

  Horecabedrijven hebben een exploitatievergunning nodig voor het runnen van bijvoorbeeld een restaurant, café, cafetaria, sportkantine, buurthuis of discotheek.

 • Bouwen of verbouwen

  Wilt u gaan (ver)bouwen? Dan heeft u vaak een omgevingsvergunning nodig. Op deze pagina leest u hoe u kunt nagaan of u een vergunning moet aanvragen en wat u daarvoor moet doen.Nieuwe regelsVanaf 1 januari 2024 is er een nieuwe wet: de Omgevingswet. Daardoor veranderen de bouwregels. De Omgevingswet knipt de vergunning op in 2 delen:

 • Ontheffing parkeren centrum en blauwe zone

  Bent u aan het werk in het centrum of in een blauwe zone? Dan kunt u een ontheffing parkeren aanvragen.

 • Koninklijke onderscheiding (lintje) aanvragen

  Een Koninklijke onderscheiding (lintje) is er voor mensen die zich op een bijzondere of uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving. Denk hierbij aan:

 • Subsidie voor afkoppelen regenwater van riolering

  Neemt u maatregelen om ervoor te zorgen dat regenwater niet meer naar de riolering gaat? Maar bijvoorbeeld naar uw tuin of een regenton? Dan kunt u misschien subsidie krijgen.

 • Bomen kappen

  Bent u van plan om één of meerdere bomen te kappen of drastisch te snoeien? En bent u eigenaar van die boom? Dan heeft u misschien een vergunning nodig. De eigenaar van de boom kan een vergunning aanvragen.Meest voorkomende situatieBent u eigenaar van een huis met tuin in de bebouwde kom en wilt u een boom kappen in uw tuin? U hoeft geen vergunning aan te vragen als:

 • Ontheffing parkeerverbod

  Met een ontheffing parkeerverbod mag u, als dit voor werkzaamheden nodig is, buiten de parkeervakken parkeren.

 • Toekomstbestendig Wonen Lening

  Wilt u uw bestaande koopwoning of het pand van uw Vereniging van Eigenaren (VvE) verbeteren, maar heeft u hier het geld niet voor? Dan kan de Toekomstbestendig Wonen Lening interessant voor u zijn. De lening Deze lening heeft een aantrekkelijke rente en is mogelijk voor de volgende maatregelen: